KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szent-István-napi ünnepség volt Erzsébetlakon

2016. augusztus 22.

A Vajdaság.ma hírportál tudósítása: 
Erzsébetlakon másodízben szervezte meg közösen a helybeli Császár-tó MME és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Szent István-napi rendezvényt. Délelőtt ünnepi szentmisét szolgáltattak, amely keretében Kalapis Sztoján atya megáldotta az új búzából készült kenyeret. A szentmisét követően alkalmi műsorra invitálták meg a jelenlevőket, a vendégeket, amelyet a Nemzetközi Kutatóközpont udvarán rendeztek meg. Elsőként Pozsár Halász Éva, a Császár-tó MME elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd üdvözölte a jelenlevőket Miroslav Markuš, a falu vezetője, továbbá köszöntőt mondott Pataki János, a Budapesten székelő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, aki ismertette egyben a Családlánc mozgalom célkitűzéseit, feladatait is.

A programban részt vettek a Császár-tó MME tagjai, fiatal tehetségei, és vendégeik a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor MME néptáncosai. A rendezvényen történelmi visszapillantó, alkalmi dalok, szavalatok hangzottak el, továbbá a néptáncosok produkcióját élvezhette a közönség. Az ünnepséget még fokozta, hogy Erzsébetlak idén ünnepli betelepülésének 150. évfordulóját, a faluban az ez évi rendezvények mind ennek a jubileumnak a szellemiségében zajlanak.

A délután folyamán a vendégek és a helybeliek is ellátogattak az erzsébetlaki tájházba, majd a Lujza major állatsimogatót is megtekintették, közben a szabadkai Smile Nagycsaládosok Egyesülete és a zentai Gyermekbarátok Egyesület tagjai különféle játékokat szerveztek a gyerekek részére.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete