KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hétvégén a családok és az ifjúság fővárosa lesz Budapest

2016. szeptember 14.

2016. február 9.

Rendkívül színes programokkal folytatódik a Házasság Hete című rendezvénysorozat a hétvégén Budapesten. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szombaton tartja hagyományos családi napját az Országházban. A szintén általuk szervezett Európai Ifjúsági Hétvége elnevezésű nemzetközi találkozó már pénteken elkezdődik. A rendezvényekre húsz európai tagállamból, közel hétszáz vendég, köztük jelentős számú határon túli magyar család érkezik Budapestre.

A családi nap és az ifjúsági találkozó a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége nemzetközi projektjének vezetője, Dr. Szabó Endre szerint a magyar családok és az európai családbarát fiatalság kiállása lesz a hagyományos házasság intézménye mellett. A családok és a fiatalok Brüsszelnek is üzennek: egységes a véleményük abban, hogy Európa fennmaradását, fejlődését nem a bevándorlás, hanem a hagyományos családmodell életben tartása és a felelős gyermekvállalás ösztönzése biztosíthatja.

Az Európai Ifjúsági Hétvégén résztvevő fiatalok az országházi konferenciájukon olyan egyedi kormányzati intézkedésekre tesznek javaslatot,  amelyek segítségével, véleményük szerint meg lehetne állítani a népességfogyást a kontinensen. A konferenciára ellátogat az aznap szintén Budapesten ülésező Európai Nagycsaládos Szövetség elnöksége is. Az ifjúsági találkozó eredményeiről a fiatalok közös nyilatkozatot adnak ki, amelyet javaslatként az Európai Bizottsághoz is eljuttatnak.
 
 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár