KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hétvégén a családok és az ifjúság fővárosa lesz Budapest

2016. szeptember 14.

2016. február 9.

Rendkívül színes programokkal folytatódik a Házasság Hete című rendezvénysorozat a hétvégén Budapesten. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szombaton tartja hagyományos családi napját az Országházban. A szintén általuk szervezett Európai Ifjúsági Hétvége elnevezésű nemzetközi találkozó már pénteken elkezdődik. A rendezvényekre húsz európai tagállamból, közel hétszáz vendég, köztük jelentős számú határon túli magyar család érkezik Budapestre.

A családi nap és az ifjúsági találkozó a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége nemzetközi projektjének vezetője, Dr. Szabó Endre szerint a magyar családok és az európai családbarát fiatalság kiállása lesz a hagyományos házasság intézménye mellett. A családok és a fiatalok Brüsszelnek is üzennek: egységes a véleményük abban, hogy Európa fennmaradását, fejlődését nem a bevándorlás, hanem a hagyományos családmodell életben tartása és a felelős gyermekvállalás ösztönzése biztosíthatja.

Az Európai Ifjúsági Hétvégén résztvevő fiatalok az országházi konferenciájukon olyan egyedi kormányzati intézkedésekre tesznek javaslatot,  amelyek segítségével, véleményük szerint meg lehetne állítani a népességfogyást a kontinensen. A konferenciára ellátogat az aznap szintén Budapesten ülésező Európai Nagycsaládos Szövetség elnöksége is. Az ifjúsági találkozó eredményeiről a fiatalok közös nyilatkozatot adnak ki, amelyet javaslatként az Európai Bizottsághoz is eljuttatnak.
 
 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete