KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Médiatörvényt módosíttatna a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

2016. szeptember 14.

Budapest, 2015. október 13. 

A televíziós korhatárrendszer módosítására tesz javaslatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Médiahatóságnál. A civil szervezet szerint az öt évvel ezelőtt meghatározott kategóriák már a Médiatörvény megszületésének időpontjában sem illeszkedtek megfelelően a kamaszkori fejlődés életszakaszaihoz, mára azonban végképp aktuálissá vált az átalakításuk.

A szövetség elnöke, Pataki János a legnézettebb kereskedelmi csatorna, fiataloknak szóló reality-sorozatát említi példaként: úgy véli, az azonos nemű párok kapcsolati válságaival és a szexuális partnerek kritikátlan cserélgetésével jobb lenne a gyerekeknek soha, de ha erre nincs lehetőség, legalább 12 éves kornál egy kicsit később megismerkedniük. 
 
 

Pataki János szerint a jelenlegi besorolások kiegészítése, illetve átgondoltabb alkalmazása sokat segíthetne a szülőknek a médiatartalmak szűrésében. A családszervezet a mostani korhatárok mellett a televízióban egy új, a 14 éves korhatár bevezetését javasolja. Véleményük szerint az így megújított besorolási rendszer sokkal jobban megfelelne a gyermekvédelmi szempontoknak.  

Természetesen a szövetségnél mindenki tisztában van azzal, hogy a korhatárkarika önmagában nem óvja meg a gyerekeket a tévéből áradó kedvezőtlen hatásoktól, azonban egy fontos tájékozódási pont lehet a szülők számára.  Ezért vezették be a világ számos országában, és ezért kell figyelni arra, hogy semmiképpen se legyen megtévesztő – figyelmeztet Pataki János.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár