KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Beszámoló

2016. december 20.

2016. október 16-18. között került megrendezésre Brüsszelben a második Európai Ifjúsági Munkatalálkozó (European YouthWorkshop). Az eseményt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezte. A programon részt vevő 44 fiatal október 17-én jelen lehetett az Európai Parlamentben a Hölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselők irodája és a KCSSZ közös szervezésében megrendezett “A család – befektetés a jövőbe” című konferencián is.

A rendezvénysorozat elindítását az a felismerés motiválta, hogy a fiatal korosztály egyik központi problémája a családalapítás, az ezzel kapcsolatos gondjaikra, véleményükre, javaslataikra azonban nem kérdeznek rá politikai szinten.  Ezen kívánnak változtatni az Európai Ifjúsági Munkatalálkozók szervezői. A mostani rendezvényen Európa 13 országából érkezett, 18-30 év közötti fiatalok vettek részt, és négy témát vitattak meg egy-egy munkacsoportban: a család és a házasság mint a társadalom alappillérei, a család és a fizetett munka közötti egyensúly, a családok minőségi élete, illetve a nagycsaládok anyagi és adminisztratív támogatása, adózás. A csoportok vezetői az Európai Parlamentben tartott konferencián ismertették a témájukban a csoportjuk által kidolgozott véleményt és javaslatokat. Beszámolóikból két formában készült el a munkatalálkozó eredménye: az európai parlamenti határozatok mintáját követő Határozat (ide kattintva olvashatja el), valamint a „köznapi nyelven” íródott Záródokumentum (ide kattintva olvashatja el).   

A rendezvényt levélben üdvözölte Kevin J. Farrell érsek, a római Kúria A világiak, a család és az élet kongregációjának (dikasztériumának) a vezetője (ide kattintva olvashatja el). 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár