KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Életmese pályázat

2017. január 31.

Életmese pályázat a Mosolyvirág Debreceni Nagycsaládos Egyesület kiírásában

Reményeink szerint már vannak, akik nem először tartják kezükben a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének kötetét. A civil szférában tevékenykedő egyesület 6. éve hirdette meg pályázatát Életmesék, azaz igaz történetek szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről címmel, valamint kispapák, kismamák történeteiből alcímmel. A legjobb műveket a zsűri tagjai által kiválogatva kötetbe is megjelenítjük.

Fő törekvésünket szeretnénk ezzel szolgálni; a család, a családban felnövekvő gyermekek nemzedékről nemzedékre hagyományozódó értékeinek társadalmunk felé való felmutatását. Bemutatva ezáltal, a generációk közötti szolidaritás szép példáit is.

Második éve kötetünk fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Ezzel egy időben kötetünk címében és tartalmában is kibővült a Kárpát–medencére. Tovább gazdagítva immár határon innen és határon túl a szerelemből-szeretetből megszülető családokat, gyerekeket, valamint példájukon keresztül másokat is.

Társadalmunk ma nagyon sokféle, sokféle irányt mutató. Az ENSZ az első nemzetközi családév 20. évfordulóján ismét a családok társadalmi szerepére irányította a figyelmet: 2014 a család nemzetközi éve. De ugyancsak 2014-ben esett meg az is, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált egy szakálas nő nyerte.

Gyerekeinknek csak szűkebb-tágabb családja tud szilárd eligazodást nyújtani a világ ezerarcú értékrendjében. A család adhat biztos iránytűt a kezükbe. Hogyan adhatja? pl. a szülők, nagyszülők, dédszülők életének példáján keresztül, a történelem viharaiban való helytállásukkal, a munka, az anyanyelv megbecsülésével, népünk igaz történelmének megőrzésével. De egyszerűen azzal is, hogy elbeszélik az általuk megélt dolgokat.

Egyesületünk e könyvvel szeretné az átadást kiszélesíteni a kis család határain túl az egész Kárpát-medencére. Ezzel is segítve közös kincseink, emlékeink, hagyományaink megőrzését.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete