KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Életmese pályázat

2017. január 31.

Életmese pályázat a Mosolyvirág Debreceni Nagycsaládos Egyesület kiírásában

Reményeink szerint már vannak, akik nem először tartják kezükben a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének kötetét. A civil szférában tevékenykedő egyesület 6. éve hirdette meg pályázatát Életmesék, azaz igaz történetek szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről címmel, valamint kispapák, kismamák történeteiből alcímmel. A legjobb műveket a zsűri tagjai által kiválogatva kötetbe is megjelenítjük.

Fő törekvésünket szeretnénk ezzel szolgálni; a család, a családban felnövekvő gyermekek nemzedékről nemzedékre hagyományozódó értékeinek társadalmunk felé való felmutatását. Bemutatva ezáltal, a generációk közötti szolidaritás szép példáit is.

Második éve kötetünk fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Ezzel egy időben kötetünk címében és tartalmában is kibővült a Kárpát–medencére. Tovább gazdagítva immár határon innen és határon túl a szerelemből-szeretetből megszülető családokat, gyerekeket, valamint példájukon keresztül másokat is.

Társadalmunk ma nagyon sokféle, sokféle irányt mutató. Az ENSZ az első nemzetközi családév 20. évfordulóján ismét a családok társadalmi szerepére irányította a figyelmet: 2014 a család nemzetközi éve. De ugyancsak 2014-ben esett meg az is, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált egy szakálas nő nyerte.

Gyerekeinknek csak szűkebb-tágabb családja tud szilárd eligazodást nyújtani a világ ezerarcú értékrendjében. A család adhat biztos iránytűt a kezükbe. Hogyan adhatja? pl. a szülők, nagyszülők, dédszülők életének példáján keresztül, a történelem viharaiban való helytállásukkal, a munka, az anyanyelv megbecsülésével, népünk igaz történelmének megőrzésével. De egyszerűen azzal is, hogy elbeszélik az általuk megélt dolgokat.

Egyesületünk e könyvvel szeretné az átadást kiszélesíteni a kis család határain túl az egész Kárpát-medencére. Ezzel is segítve közös kincseink, emlékeink, hagyományaink megőrzését.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár