KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

További megemlékezések Nagykállótól Csíkszeredáig

2017. március 15.

Újabb Március 15-i megemlékezésekről érkeztek hírek a tagszervezeteinktől. A Vajdaságban, Adán például már március 14-én megemlékeztek a 48-as hősökről. A Damjanich-domborműnél szervezett ünnepségen Kalmár Ferenc és Szili Katalin, volt országgyűlési elnök mondott beszédet. Az emlékművet Krizsán Vilmos, a VANCSESZ vezetője közösen koszorúzta meg Hajnal Jenővel, az MNT elnökével és Jerasz Anikóval, az MNT Végrehajtó Bizottsága elnökével.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének sűrű lesz az ünnepi programja, hiszen részt vesznek az ungvári, munkácsi, beregszászi és a nagyszőlősi közös megemlékezéseken, majd megkoszorúzzák a beregszászi Petőfi- szobrot, este pedig konzulátusi fogadásra hivatalosak.

A nagykállói nagycsaládosok képviseletében Sőrésné Erdei Szilvia és Linkecs Jánosné helyezi el az egyesület koszorúját a városi megemlékezésen.

Csíkszeredában március 17-én a Hargita Megyei Kulturális Központban tudományos konferenciát rendeznek „Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Csíkszéken, a legújabb kutatások tükrében” címmel. A rendezvényen az előadók bemutatják majd Csíkszereda és a csíki római katolikus papság szerepét az 1848-as forradalomban, szó lesz még Bodor Ferencről és a csíki Gábor Áronról, valamint a forradalom és a székely identitás kapcsolatáról és a gyergyóiak részvételéről az eseményekben. A konferencia házigazdája Pál-Antal Sándor akadémikus lesz. A Csíki Anyák egyesületét Tiboldi Bea képviseli a rendezvényen.
 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár