KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ átadó ünnepsége

2017. április 28.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat április 26-án tartotta meg a „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ ünnepélyes átadását. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend budapesti nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete; Soltész Miklós, a Magyar Köztársaság Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára; Csallóközi Zoltán, a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettesének kabinetfőnöke; Pusztai Istvánné dr. Podmaniczky Erzsébet a Magyar Máltai Lovagok Szövetségétől; Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke; Avar Gábor a Johannita Lovagrend képviseletén; Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora; Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke; Majnek Antal, a munkácsi római katolikus egyházmegye püspöke; Szalipszki Endre, a Beregszászi Magyar Konzulátus főkonzulja; Pavel Titkov, az Ukrajnai Máltai Segélyszolgálat elnöke és Babják Zoltán, Beregszász megyei jogú város polgármestere.

Soltész Miklós elmondta, hogy nagyra tartja a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkáját, hiszen nemzetiségtől függetlenül minden rászorulónak segítséget nyújtanak. Példa erre a Pető András Főiskola konduktorai által az épületben tartott rehabilitációs program is, ahol egyaránt foglalkoznak magyar és ukrán nyelvű betegekkel.

Makuk János, a BJMSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik közvetlenül vagy közvetve segítettek a „Csilla von Boeselager” ház felépítésében. Elmondta, hogy több alkalommal értek ahhoz a ponthoz, amikor anyagiak hiányában már le akarták állítani a munkálatokat, de a Jóistennek és a nagylelkű támogatóknak hála, sikerült a szociális központot befejezni.

Ezt követőn az államtitkár úrral közösen vágták át a nemzeti szalagokat, amivel a „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ hivatalosan is átadásra került.

Majnek Antal megyéspüspök áldotta meg az épületet. A házszentelés alatt Bence Barbara énekelt Krajnik Irén harmonika kíséretében.

A rendezvényt követően sajtótájékoztatóra került sor, amelyen Makuk János és Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea együttműködési szerződést írtak alá. Közben az érdeklődők megtekinthették a Pető András Főiskola konduktorai által tartott rehabilitációs programot a Twickel-Zichy Mária Terézia Teremben.

Az ünnepség agapéval zárult.

Bence Marianna, a BJMSz munkatársa« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete