KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ átadó ünnepsége

2017. április 28.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat április 26-án tartotta meg a „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ ünnepélyes átadását. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend budapesti nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete; Soltész Miklós, a Magyar Köztársaság Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára; Csallóközi Zoltán, a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettesének kabinetfőnöke; Pusztai Istvánné dr. Podmaniczky Erzsébet a Magyar Máltai Lovagok Szövetségétől; Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke; Avar Gábor a Johannita Lovagrend képviseletén; Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora; Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke; Majnek Antal, a munkácsi római katolikus egyházmegye püspöke; Szalipszki Endre, a Beregszászi Magyar Konzulátus főkonzulja; Pavel Titkov, az Ukrajnai Máltai Segélyszolgálat elnöke és Babják Zoltán, Beregszász megyei jogú város polgármestere.

Soltész Miklós elmondta, hogy nagyra tartja a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkáját, hiszen nemzetiségtől függetlenül minden rászorulónak segítséget nyújtanak. Példa erre a Pető András Főiskola konduktorai által az épületben tartott rehabilitációs program is, ahol egyaránt foglalkoznak magyar és ukrán nyelvű betegekkel.

Makuk János, a BJMSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik közvetlenül vagy közvetve segítettek a „Csilla von Boeselager” ház felépítésében. Elmondta, hogy több alkalommal értek ahhoz a ponthoz, amikor anyagiak hiányában már le akarták állítani a munkálatokat, de a Jóistennek és a nagylelkű támogatóknak hála, sikerült a szociális központot befejezni.

Ezt követőn az államtitkár úrral közösen vágták át a nemzeti szalagokat, amivel a „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ hivatalosan is átadásra került.

Majnek Antal megyéspüspök áldotta meg az épületet. A házszentelés alatt Bence Barbara énekelt Krajnik Irén harmonika kíséretében.

A rendezvényt követően sajtótájékoztatóra került sor, amelyen Makuk János és Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea együttműködési szerződést írtak alá. Közben az érdeklődők megtekinthették a Pető András Főiskola konduktorai által tartott rehabilitációs programot a Twickel-Zichy Mária Terézia Teremben.

Az ünnepség agapéval zárult.

Bence Marianna, a BJMSz munkatársa« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 15.

-
január 27.

Nagymegyer, Felvidék

december 19.

10:00

Rév, Erdély

Magyar Szórvány Napja

Esemény
Pro Rév Egyesület