KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait

2017. június 9.

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait pénteken a Parlamentben. A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által kilenc évvel ezelőtt indított felhívásra szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről szóló igaz történeteket várnak minden évben, a beérkezett pályaműveket pedig kötetbe szerkesztik - áll az MTI tudósításában.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, a pályaművek azt üzenik, hogy a család egész életen át tartó értéket és erőt ad.
    Családok nélkül a társadalom fejlődése elképzelhetetlen, ezért a kormány az elmúlt hét évben számos intézkedést hozott a családpolitika terén. Ezek az intézkedések azonban nem sokat érnek a polgárok és a civil szféra támogatása nélkül - emelte ki a helyettes államtitkár.
    Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy "minden család magában hordoz egy téglát a nemzet épületéből", az életmese-pályázathoz hasonló kezdeményezések pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarság újra erős, öntudatánál lévő és fejlődő nép legyen.
    Hozzátette, úgy tűnik, hogy a családokat középpontba helyező kormányzati filozófia eredményei már látszanak, hiszen nő a házasságkötések száma és egyre több gyerek születik.
    Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke azt hangoztatta, hogy az élményeket meg kell osztani, a múltat ismerni kell, mert aki nem ismeri a múltját, nem érti a jelenét és a jövőjét.
    Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke azt mondta, a pályázattal szeretnék megmutatni, hogy a családok összetartoznak és a szeretet erejét semmi sem múlhatja felül. A pályázókat arra kérte, terjesszék minél többfelé, hogy családban élni jó.
    Idén a 10 év alattiak korcsoportjában első lett Benák Csilla a délvidéki Szabadkáról, a 10-14 évesek között Koczka Kitti Kata Mihálygergéről és Koczur Eszter a felvidéki Csicserről, a 15-33 évesek korcsoportjában pedig Kacz Mária a felvidéki Marcelházáról.
    A 33 évesnél idősebbek kategóriájában Sebők Mihály az erdélyi Szentkeresztbányáról és Csorba János Gödöllőről kapta az első díjat. Kiosztottak továbbá Családi-generációs díjakat és különdíjakat, valamint elismerést kaptak iskolai közösségek is.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete