KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait

2017. június 9.

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait pénteken a Parlamentben. A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által kilenc évvel ezelőtt indított felhívásra szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről szóló igaz történeteket várnak minden évben, a beérkezett pályaműveket pedig kötetbe szerkesztik - áll az MTI tudósításában.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, a pályaművek azt üzenik, hogy a család egész életen át tartó értéket és erőt ad.
    Családok nélkül a társadalom fejlődése elképzelhetetlen, ezért a kormány az elmúlt hét évben számos intézkedést hozott a családpolitika terén. Ezek az intézkedések azonban nem sokat érnek a polgárok és a civil szféra támogatása nélkül - emelte ki a helyettes államtitkár.
    Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy "minden család magában hordoz egy téglát a nemzet épületéből", az életmese-pályázathoz hasonló kezdeményezések pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarság újra erős, öntudatánál lévő és fejlődő nép legyen.
    Hozzátette, úgy tűnik, hogy a családokat középpontba helyező kormányzati filozófia eredményei már látszanak, hiszen nő a házasságkötések száma és egyre több gyerek születik.
    Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke azt hangoztatta, hogy az élményeket meg kell osztani, a múltat ismerni kell, mert aki nem ismeri a múltját, nem érti a jelenét és a jövőjét.
    Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke azt mondta, a pályázattal szeretnék megmutatni, hogy a családok összetartoznak és a szeretet erejét semmi sem múlhatja felül. A pályázókat arra kérte, terjesszék minél többfelé, hogy családban élni jó.
    Idén a 10 év alattiak korcsoportjában első lett Benák Csilla a délvidéki Szabadkáról, a 10-14 évesek között Koczka Kitti Kata Mihálygergéről és Koczur Eszter a felvidéki Csicserről, a 15-33 évesek korcsoportjában pedig Kacz Mária a felvidéki Marcelházáról.
    A 33 évesnél idősebbek kategóriájában Sebők Mihály az erdélyi Szentkeresztbányáról és Csorba János Gödöllőről kapta az első díjat. Kiosztottak továbbá Családi-generációs díjakat és különdíjakat, valamint elismerést kaptak iskolai közösségek is.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár