KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Eplényi Kata nemzetközi szakértő beszámolója a Nemzetközi Projekt tusványosi rendezvényéről

2017. július 26.

Az idei évben a KCSSZ nemzetközi projektjének is volt lehetősége bemutatkozni a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Csiki Anyák Egyesületének (CsAkEgy) sátra adott otthont annak a családias hangulatú beszélgetésnek, amely a két és fél éve futó nemzetközi program sikereit ismertette az érdeklődök számára. A kerekasztal beszélgetést Tiboldi Bea, a CsAkEgy elnök asszonya vezette. A KCSSZ elnökének, Pataki Jánosnak a jelenléte és gondolatai alátámasztották, hogy milyen fontos szerepet játszik a nemzetközi program a szövetség életében. Mihálffy Andrea a nemzetközi program szakmai vezetője, illetve Eplényi Kata a nemzetközi program nemzetközi szakértője pedig részleteiben ismertettek azokat a programokat, amelyeket a KCSSZ az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatásának köszönhetően tudtak megvalósítani az elmúlt két és fél évben.

A beszélgetésben a legtöbb figyelem a három nagy sikerrel, több mint 120 európai fiatal részvételével megrendezett ifjúsági munkatalálkozóknak jutott (European Youth Workshop/EYW: 1.EYW: Budapest, 2016 február, 2.EYW: Brüsszel, 2016 október, 3.EYW: Budapest, 2017 május). Az eseménysorozat legfontosabb céljai a (nagy)családban élés trendivé tétele, a hagyományos családmodell melletti tudatos kiállás és egy ifjúsági hálózat kiépítése. A beszélgetés során ugyanakkor röviden említésre kerültek a külföldi kulturális rendezvények (pl.: Berlin, Tallinn, Riga, Moszkva, stb.), a brüsszeli gyakornoki program és a KCSSZ nemzetközi programjának jövőbeli tervei is. 

A hallgatóság soraiban ülő édesanyák és édesapák pozitív visszajelzést adtak a beszélgetés követően. Sógor Csaba európai parlamenti képviselő felesége is méltatta a nemzetközi programot és támogatásáról biztosította a KCSSZ-t e tekintetben is. Bízunk benne, hogy ennek is köszönhetően a jövőben több erdélyi fiatal szamara nyílik lehetőség reszt venni az ifjúsági munkatalálkozókon. « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár