KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pályázati kiírás gyakornoki programban való részvételre az Európai Parlamentben

2017. szeptember 4.

Hölvényi György, az Európai Néppárt (FIDESZ-KDNP) képviselőcsoport tagja, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) gyakornoki programot hirdet az Európai Parlamentben.

A program célja:

Lehetőséget teremteni fiatal magyar és határon túli magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, valamint betekintést nyerjenek az Európai Néppárti Képviselőcsoport és a magyar Delegáció munkájába.

A program felépítése:

A program keretében anyaországi és határon túli fiatalok utazhatnak négyhetes gyakornoki periódusra az Európai Parlament brüsszeli, illetve strasbourgi irodáiba. A gyakorlatra törvényhozási időszakban kerül sor. A kiutazás várható időpontja: 2017. november. A gyakornoki program gerince a KCSSZ profilja szerinti családpolitikai kapcsolatépítés, de emellett Hölvényi György képviselő úr szakbizottsági munkájának követése is a gyakornokság részét képezi. A szakmai munkához elengedhetetlen, hogy a jelölt érdeklődjön a Környezetvédelem, a közegészségügy illetve a fejlesztéspolitika iránt.

A parlamenti gyakornoki program végeztével a KCSSZ a legjobban megfelelt résztvevőknek bekapcsolódási lehetőséget biztosít a szervezet nemzetközi családpolitikai tevékenységébe.

Részvételi feltételek:

22-32 év közötti életkor, magyar állampolgárság vagy magyar igazolvány, felsőfokú angol nyelvismeret (C1), továbbá legalább egy másik EU-s idegen nyelv középfokú ismerete (elsősorban német és/vagy francia), felsőfokú végzettség  VAGY folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok egységes, osztatlan képzésben - ez utóbbi esetben a részvétel feltétele legalább 6 lezárt félév, az Európai Néppárti Képviselőcsoport értékrendjének elfogadása; alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez.

A pályázat tartalma:

rövid szakmai önéletrajz Europass formátumban (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím, fénykép is), diplomamásolat, illetve egységes, osztatlan képzésben való részvétel esetén igazolás a 6 lezárt félévről, nyelvtudást igazoló dokumentumok másolata, ajánlólevél egy család- vagy ifjúságüggyel foglalkozó civil szervezet vezetőjétől (előnyt jelent a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) vagy a Családlánc mozgalom valamely tagszervezetének vezetőjétől érkező ajánlás). Ennek hiányában plébánosi vagy lelkészi ajánlás, motivációs levél (max. 1 oldal), amelyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, illetve a gyakornoki program miképpen illeszkedik jövőbeni terveihez, rövid véleménykifejtő írás(legfeljebb 1 oldal terjedelemben) az alábbi témák valamelyikéről: Mennyire befolyásolja Ön szerint az Európai Unió a tagállamok családpolitikáját? Mi a véleménye erről? Mit takar a „demográfiai tél” kifejezés, milyen megoldási javaslatai vannak a probléma megoldására? Van-e feloldása Ön szerint a „család és/vagy karrier” dilemmának? Hogyan látja ezt ma Magyarországon? Melyek a nemzetközi fejlesztéspolitika legnagyobb kihívásai napjainkban és miért? Melyek a legégetőbb probléma, az éghajlatváltozás legfőbb okai és következményei?

A pályázat benyújtása:

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. szeptember 17. (vasárnap).A pályázati anyagot kérjük elektronikusan az alábbi e-mail címre eljuttatni:liziczay@kcssz.hu. A tárgyban kérjük megjelölni: „Gyakornoki pályázat”.

A pályázat elbírálása:

A pályázati anyag alapján kiválasztott jelöltek szóbeli meghallgatáson is részt vesznek, amelyre 2017. szeptember 25-30. között kerül sor Budapesten.

A pályázat elbírálásának határideje: 2017.október 1.

Támogatás:

Támogatás: a kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt támogatásban részesülnek, amely az alábbi költségekre terjed ki: utazási költségtérítés (1 alkalommal oda-vissza a gyakornokság helye és a lakhely között), továbbá 1.000 EURösztöndíj a 4 hetes időtartamra.

A gyakornoki program költségeit az Európai Parlament és a KCSSZ közösen állja.

 

Mihálffy Andrea sk. (KCSSZ) és Hölvényi György sk. (Európai Parlamenti Képviselő)« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár