KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Európai Ifjúsági Munkatalálkozó Varsóban

2017. október 26.

Csütörtökön Varsóban megkezdődött az Európai Ifjúsági Munkatalálkozó negyedik programsorozata. Az European Youth Workshop (EYW) elnevezésű kezdeményezést a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének Nemzetközi Projektje indította 2015-ben. A mostani, vasárnapig tartó rendezvényre 12 országból 32 fiatal érkezett a lengyel fővárosba.  A találkozó résztvevői a nyitónap délutánján a “A család ma - változó értékek és struktúrák” című nemzetközi konferencián vesznek részt a lengyel szenátusban. A konferencián köszöntőt mond Stanisław Karczewski, a lengyel Szenátus elnöke, Joanna Krupska, a “Trzy Plus” lengyel nagycsaládos egyesület elnöke, Kovács Orsolya Zsuzsanna, Magyarország lengyelországi nagykövete, valamint Mihálffy Andrea, a KCSSZ Nemzetközi Projektjének vezetője. A megnyitót követően a tudományos élet neves képviselői mellett előadást tart Elżbieta Rafalska lengyel családügyekért felelős miniszter és a világhírű filmrendező, Krzysztof Zanussi is.

Péntektől a IV. EYW résztvevői közösen próbálnak választ találni olyan bonyolult kérdésekre, mint például milyen félelmeik vannak a fiataloknak a házassággal kapcsolatosan, vagy hogyan lehetne “trendivé” tenni a családos életformát, de azt is megfogalmazzák majd, hogy milyen intézkedésekkel erősíthető a családalapítási kedv. Szombaton délután Błażej Marzoch (IPZIN, European Institute for Integrated Prevention) tart workshopot a család és a társadalom jövőjéről.

A fiatalok ötleteiből, javaslataiból készülő összefoglaló prezentációt két kiválasztott személy ismerteti 2017. december 4-én az Európai Parlamentben, a KCSSZ és Hölvényi György EP képviselő irodája által közösen szervezett V4-es családügyi konferencián.

A varsói program megvalósítását a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a lengyel Család-, Munkaügyi és Szociális Minisztérium és a Trzy Plus lengyel nagycsaládos szervezet támogatta.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete