KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Védelmezzük az emberi életet a fogantatástól!

2018. március 9.

A KCSSZ és a Családlánc felvidéki szervezetei 2017-ben először vállalták, hogy hagyományteremtő kezdeményezést szerveznek március 25-én, a Magzatgyermek Világnapja alkalmából, ami egybe esik a Gyümölcsoltó Boldogasszony napjával. A program iránti nagy érdeklődés megerősítette bennünk, hogy a kezdeményesést folytatnunk kell!

Március 25-én, a Magzatgyermek Világnapján a várandósságot, a kialakuló és formálódó családot, a növekvő életet ünnepeljük. Hajlamosak vagyunk az életet születésünk pillanatától számítani, az európai ember felfogása szerint ugyanis a magzat még nem gyermek, noha az anyaméhben az aprócska teremtésnek végtagjai, nemi jellege és arcvonásai is vannak, azaz emberinek nevezett testi tulajdonságokkal bír. MagyarországAlaptörvényének része a magzati élet védelme. Mert ki védje meg őket, ha nem az őket körülvevő felnőttek. Persze lehet azon vitatkozni, hogy milyen élete lesz egy nem kívánt gyereknek, de ha az esélyt sem adjuk meg neki az életre, akkor semmilyen se lesz. Az biztató, hogy a terhesség-megszakítások száma csökken, de amíg van mit megszámolni, addig szükség van erre a napra. Legalább egy évben egyszer!

A felvidéki VITA HUMANA Egyesület vezetője Bándy Katalin és tagcsaládjai, valamint Hideghéthy Andrea, a KCSSZ felvidéki régiós munkatársa, arra kéri a KCSSZ és a Családlánc szervezeteinek vezetőit, tagságát, családjait, hogy a saját településeiteken, honlapjaitokon, Facebook - oldalaitokon közösen hívjuk fel a figyelmet a megfogant életek március 25-i világnapjára!

Kezdeményezésünk szlogenjéül a „Védelmezzük az emberi életet a fogantatástól” jelmondatot választottuk.

Kezdeményezésünkhöz az alábbi módokon tudtok kapcsolódni:

A felvidéki tagszervezetek által az alkalomra készített figyelemfelhívó plakátot el tudjátok helyezni a honlapotokra és Facebook-oldalatokra. A plakátokat március 15-igelküldjük a programban résztvevőknek e-mailben. Összeállítunk egy Hírlevelet magáról a kezdeményezésről, valamint a Magzatgyermek Világnapjának egyéb információiról. Ezt a Hírlevelet el tudjátok küldeni az egyesületi tagjaitoknak, valamint a veletek kapcsolatban álló szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak. A Hírlevelet a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek március 24-én küldenék szét.

A hírlevél a felvidéki, a szlovák és a magyar életvédő szervezetek elérhetőségei mellett a kárpátaljai szervezetek elérhetőségeit is tartalmazza, illetve a segélykérő magyar nyelvű telefonszolgálatok elérhetőségét is.

A harmadik kapcsolódási lehetőség egy kis szervezéssel és önkéntes munkával is jár. Tapasztalatunk szerinta miséket követően jó hatékonysággal lehet a tájékoztató munkát végezni. Szervezeteink önkéntesei március 25-én,vasárnap az istentiszteletek, misék után az emberi életet szimbolizáló fehér szalagot és a Magzatgyermek Világnap céljait összefoglaló szóróanyagot osztanak majd az önkéntesek a szertartás résztvevőinek és a járókelőknek. Az akcióról előzetesen az egyházi vezetőkkel is egyeztessetek. A szóróanyagot természetesen mi elkészítjük, csak ki kell nyomtatnotok.  

Kérjük, amennyiben csatlakozni szeretnétek a kezdeményezésünkhöz és a szóróanyagokra is igényt tartotok, szándékotokat március 18-ig, az alábbi mail címemenjelezzétek:

hideghethyandrea@gmail.com

 

 

A tavalyi eredményekről

2017. március 25-én, a Felvidéken, Somorján, Dunaszerdahelyen, Marcelházán, Pereden, Nagymagyaron a plakát elhelyezése, és az e-mailek szétküldése mellett személyesen is osztottuk a fehér szalagot. Több szervezet vett részt az elektronikus felhívás népszerűsítésében is. Például a református közösség az egész Komáromi járásban szétküldte a tájékoztató anyagokat.

Magyarországon a debreceni és a csongrádi nagycsaládos egyesület vett részt a szalagosztási programban, más szervezetek a plakát és az e-mail küldését vállalták.

 A határon túli régiókból lelkesen és meglepően nagy számban csatlakoztak a felhívásra Kárpátaljárólmég olyan szervezetek is, akik csak közvetve vannak kapcsolatban a KCSSZ és a Családlánc szervezeteivel.

Erdélyből a Csíki Anyák Egyesülete és az Életfa Családsegítő Egyesület működött velünk együtt.

Több köszönő levelet kaptam visszajelzésként, amelyben a kezdeményezés felkarolását és a küldött anyagokat is szeretettel köszönték meg. Ez lendületet adott, hogy 2018-ban ismét életre hívjuk az életvédő programot.

Ezzel a kis visszatekintéssel arra szeretnénk biztatni mindenkit, aki tavaly részt vett és azokat is, akik eddig nem csatlakoztak, hogy az idén még lelkesebben vegyünk részt a közös munkában!

 

Baráti üdvözlettel:Hideghéthy Andrea, KCSSZ felvidéki koordinátora, SZ



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár