KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Gabona Ferencet

2019. március 13.

A magyar miniszterelnök-helyettes március 15-e alkalmából Karmelita Kolostorban Magyar Érdemrend tisztikeresztet, Magyar Érdemrend Lovagkeresztet, Magyar Arany, és Ezüst Érdemkeresztet adott át. Több külhoni magyart is díjaztak az ünnepségen.

A vajdasági magyar cserkészet alapjainak megteremtésében betöltött jelentős szerepe, illetve közösségépítő tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át Gabona Ferenc, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke. Harminc évvel ezelőtt Muzslyán fektette le a vajdasági magyar cserkészet alapjait: „Olyan programokat szervezünk, amely vonzó a fiatalok számára. Olyan látható cserkészetet szeretnénk létrehozni és szervezni, ahol a gyerekek és a fiatalok is megtalálják a helyüket, hiszen jellemet formálunk, embereket nevelünk.”

Török András a felvidéki magyar cserkészmozgalomban és a Közép-Európai Mária Út szlovákiai szakaszának kiépítésében betöltött szerepe, valamint számos zarándoklat szervezésében végzett munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkeresztet: „Számomra ez a díj egyúttal öröm és megtiszteltetés is. El kell viszont mondanom azt, hogy ezt a díjat más olyan anyaországbeli, illetve külhoni ember is megkaphatta volna, akinek nem közömbös a magyarság erkölcsi felemelkedése és ezért a célért konkrét áldozatot vállal.”

Az ember természetében van az az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményt, az igazi értéket elismerje és méltóképpen kifejezze - hangsúlyozta ünnepi beszédében Semjén Zsolt. Aláhúzta, az egyetemes magyarság számára nagy jelentőséggel bírnak az állami kitüntetések.

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: „A kitüntetésnek nemzetmegtartó ereje van. Egy nemzet, főleg egy létszámában kis nemzet, akkor tud megmaradni, hogy ha a tagjaiban benne él az a büszkeség, az a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni.”

A magyar miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, minden magyar számára érték és büszkeség az az erőfeszítés, ami a kultúra, a hitélet, a sport, a művészet és tudomány területén példát mutat.

Pannon RTV« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár