KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Védelmezzünk minden megfogant életet! - A felvidéki tagszervezeteink Felhívása

2019. március 15.

A KCSSZ és a Családlánc felvidéki szervezetei 2017-ben vállalták először, hogy hagyományteremtő kezdeményezést szerveznek március 25-én, a Magzatgyermek Világnapján. A katolikus vallású emberek számára külön jelentőséggel bír, hogy ez az emléknap egybe esik a Gyümölcsoltó Boldogasszony napjával.

A program iránti nagy érdeklődés megerősítette bennünk, hogy a kezdeményesést folytatnunk kell. Ezért az idén, immár harmadik alkalommal szólítjuk meg a KCSSZ és a Családlánc tagszervezeteit, hogy csatlakozzanak a figyelemfelhívó kampányunkhoz, hogy egy önkéntes, életvédő Kárpát-medencei láncot hozzunk létre.

A Felvidékről a VITA HUMANA, a FEMIT, a MÁNCSE és a SZAKC vezetői, arra kérik a KCSSZ és a Családlánc szervezeteinek vezetőit, tagságát, családjait, hogy a saját településeiteken, honlapjaitokon, Facebook-oldalaitokon közösen hívjuk fel a figyelmet a megfogant élet március 25-i világnapjára!

Kezdeményezésünk szlogenjéül a Védelmezzünk minden megfogant életet! jelmondatot választottuk.

A felvidéki szervezetek elkészítik az elektronikus plakátot és szórólapot a KCSSZ logójával, helyet hagyunk arra, hogy minden tagszervezet a saját logóját és a régiójára jellemző életvédő szervezetek, telefonvonalak elérhetőségét maga is rá tudja tenni.

Amit magatoknak kell beszerezni, az a fehér szalag, ha személyesen is meg akarjátok szólítani az embereket.

Kezdeményezésünkhöz az alábbi módokon tudtok kapcsolódni:

1.       A felvidéki tagszervezetek által készített figyelemfelhívó plakátot el tudjátok helyezni a honlapotokra és Facebook-oldalatokra, kinyomtatva a települések hirdetőtábláira. A plakátokat március 20-ig elküldjük azoknak, akik jelzik, hogy szeretnének részt venni a kampányban.

2.       Összeállítunk egy Hírlevelet magáról a kezdeményezésről, valamint a Magzatgyermek Világnapjának egyéb információiról. Ezt a Hírlevelet el tudjátok küldeni az egyesületi tagjaitoknak, valamint a veletek kapcsolatban álló szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak. A Hírlevelet a kezdeményezéshez csatlakozó szervezeteknek szintén március 20-ig elküldjük.

A hírlevél a felvidéki, a szlovák és a magyar életvédő szervezetek elérhetőségei mellett a kárpátaljai szervezetek elérhetőségeit is tartalmazza, illetve a segélykérő magyar nyelvű telefonszolgálatok elérhetőségét is.

3.       A harmadik kapcsolódási lehetőség egy kis szervezéssel és önkéntes munkával is jár. Tapasztalatunk szerint az istentiszteletek és szent miséket követően jó hatékonysággal lehet a tájékoztató munkát végezni. Szervezeteink önkéntesei március 25-én, hétfőn, de javasoljuk esetleg a vasárnapi alkalmakat is erre kihasználni, az istentiszteletek és a misék után, az emberi életet szimbolizáló fehér szalagot és a Magzatgyermek Világnap céljait összefoglaló szóróanyagot adnak át a szertartás résztvevőinek és a járókelőknek. Az akcióról előzetesen az egyházi vezetőkkel érdemes egyeztetni. A szóróanyagot természetesen mi elkészítjük, csak ki kell nyomtatnotok.  

Kérjük, amennyiben csatlakozni szeretnétek a kezdeményezésünkhöz és a szóróanyagokra valamint a hírlevelet szeretnétek megkapni, akkor jelentkezzetek március 18-ig, az alábbi e-mail címen :

hideghethyandrea@gmail.com

 Baráti üdvözlettel: Hideghéthy Andrea, KCSSZ felvidéki koordinátora, SZAKC« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete