KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új elnöke van a KCSSZ-nek

2019. május 20.

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a hétvégén, Budapesten. Az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen. A kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.  

A Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát (37) választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Partiumban található Egri község polgármestere. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a Szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a Szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.    

Az új, háromtagú elnökségben Pataki János (55) leköszönő elnök, elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes Gajda Nóra (49), a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.

A küldöttgyűlés új egyesületek felvételéről is döntött: a szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesületet, a vajdasági Házas Hétvége Mozgalmat, valamint a szintén vajdasági Bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládos Egyesületet a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vette fel tagjai közé, az erdélyi Rekettye Kulturális Egyesület pedig a Családlánc- mozgalomhoz csatlakozott.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete