KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Még 3 hétig ajánlhatja kedvenc háziorvosát „ A nemzet háziorvosa” pályázaton!

2019. augusztus 27.

„ A nemzet háziorvosa „ pályázat kiírói szeretnék, ha a médiában nemcsak az lenne a hír, hogy a betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek a magyar egészségügy szereplői, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen! Az ő megbecsülésüket, presztízsüket óhajtja erősíteni a pályázat, így idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretné irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl. 

Eddig 140 érvényes ajánlás érkezett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa „ pályázatra. Idén a legkisebb hazai település ahonnan érvényes ajánlás érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei 568 lakosú Egyed, de jöttek ajánlások a kárpátaljai Nagydobronyból, Kisdobronyból, Badalóról, Somból és az erdélyi Zetelakáról is. Számos életmentő, megható, szép történettel találkozhatnak a www.evpraxisa.hu portál olvasói. A dunapataji háziorvos például a rendelési idő után mentette meg méh-csípte, allergiás betegének életét. A kárpátaljai nagydobronyi doktornő az Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon 73 árva-félárva, szociálisan rászoruló gyermekeiért teljesít szolgálatot teljes szívvel és örömmel, ha kell éjszaka is. A debreceni orvos remek diagnoszta hírében áll, daganatos betegei rajonganak érte, hiszen időben küldi őket szakvizsgálatra, amikor állapotuk még visszafordítható. A hazai történetek szereplői között indiai és lengyel származású háziorvos is szerepel, akik évtizedek óta élnek Magyarországon, és remekül beszélik a nyelvet. Bár a háziorvosokat elsősorban pácienseik ajánlhatják, a szervezők várják az önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, alapítványok, iskolák, idős otthonok, egyházkerületek, szerkesztőségek ajánlásait is, hiszen a tavalyi nyertesek ajánlói között ott volt például Györe, Arló, Újszilvás, Sándorfalva polgármestere, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a marosvásárhelyi református lelkész, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége is. 
A háziorvosi praxis az első állomás, ahol a lakosság találkozik az egészségügyi rendszerrel. Elkerülhetetlen, hogy szoros, bizalmi kapcsolat alakuljon ki kettejük között, hiszen az orvos így válhat betege bizalmasává, így ismerheti meg munka és életkörülményeit-,hogy családban neveli gyermekét, vagy egyedül, küszködik-e anyagi nehézségekkel, vannak-e függőségei stb.- ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban jól tudja diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani betegét.
A pályázatra beküldött történetek szereplői egytől egyig olyan köztiszteletben álló gyógyítók, akiket a betegeik tisztelnek és becsülnek, nem csupán magas szakmai tudásukért, de azért is, mert felelősen, elkötelezetten, szeretettel viselik gondját a rájuk bízott embereknek. Nem egyszerűen végzik a dolgukat, betegeik és hazájuk iránt is elkötelezett gyógyítók. 
A szervezők szeptember 14-ig várják a további történeteket! Javasolják háziorvosukat, http://www.evpraxisa.hu/ajanl hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa” pályázatot!

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete