KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Folyamatos a munka a VANCSEZ-ben - Krizsán V. Vilmos elnök beszámolója

2020. augusztus 10.

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségében a koronavírusos járvány idején is folyamatos tevékenység volt, hiszen ez idő alatt került sor egy állandó munkatárs alkalmazására. A programkoordinátor nem csak az adminisztratív munkák elvégzésében segített, hanem a nagycsaládos ház működtetésében és karbantartásában, az iroda felszerelésében és beindításában, a számitógépes programok installálásában, a Vancsesz kellékeinek átköltöztetésében, az arhívum rendezésében, illetve a különböző nyári programok és családbarát rendezvények előkészítésében.

Az elmúlt évre vonatkozó jelentések, elszámolások és pályázatok lezárása után kezdtük elkészíteni az idei terveket, projekteket és pályázatokat. A népesedési és családgondozási programunkat elküldtük a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács részére. Az említett helyekről érkező támogatásoknak köszönhetően kerül sor a nemzetközi népesedési konferencia megszervezésére októberben, a II. vajdasági családkongresszus előkészítésére, a nagycsaládos ház működtetésére (iroda, állandó munkatárs foglalkoztatása, szórólap, gazdasági tevékenység megkezdése, stb), családgondozás az egyesületekben, családbarát rendezvények szervezésére, a szövetség tagszervezetei helyzete felmérésére és elemzésére, munkájuk segítésére, a Vancsesz díjátadó ünnepségére, az érdekvédelmi tevékenységre és az együttműködésre a program megvalósítása érdekében.

Június 6-án megtartottuk Péterrévén a Vancsesz évi közgyűlését és az összetartozásnapi megemlékezést. A tavalyi évre vonatkozó jelentések és az idei tervek elfogadása után állásfoglalás volt a Családtudományi Szövetséggel és a Kárpátmedencei Családszervezetek Szövetségével való együttműködésről.

Meghoztuk a nyári programok megszervezésével kapcsolatos döntést, amely szerint június 28-án Kishegyesen, július 5-én Bácskossúthfalván, július 26-án Horgoson, augusztus 1-én Topolyán és augusztusban Adán tartunk családi napot. A nemzeti összetartozás családi napját augusztus 9-én Péterrévén, a nagycsaládos háznál tartjuk meg, amelyen számítunk a partner szervezeteink képviselőinek részvételére is.

Augusztus 28-án Családalapítás a szülőföldön címmel tartunk tribünt a MOCSE szervezésében. Ezen a beszélgetésen több olyan közéleti személyiség vesz részt, akik nagycsaládban élnek, példát mutatva a közösségnek.

A horgosi Fészek Ncse szervezésében és a Vancsesz támogatásával kerül sor a XVI. gyermektábor megszervezésére július 6. és 12. között. A vadásztanyára 6-15 éves gyermekeket várnak a sátorozásra és gazdag programmal készülnek a szervezők.

Amennyiben támogatást kapunk a BGA részéről, akkor augusztus 23-tól szervezzük meg a IX. Családi és közösségi életre nevelő ifjúsági táborunkat. A kishegyesi Kátai tanyára 13-17 éves fiatalok benevezését várjuk, ahol több érdekes foglalkozással, röplabdával, játékos vetélkedőkkel és a családi meg közösségi életre vonatkozó beszélgetésekkel készülünk.

A nyár folyamán szervezetünk tagjai jelen lesznek a segesvári, csongrádi és más partner szervezeteink rendezvényein is. Reméljük, hogy a járvány nem befolyásolja majd a további munkánkat.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás