KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Augusztus 20. kézműves pályázat- Díjkiosztó

2020. szeptember 9.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete ( KMNE) az augusztus 20-ai államalapítás emlékére meghirdetett kézműves pályázatának díjkiosztóját tartotta Beregszászban ,a Pásztor Ferenc Közösségi Ház udvarán.

Harapkó Marianna, a KMNE elnökségi tagja, a kézműves foglalkozások vezetője, elmondta a magyar nemzeti ünnepek alkalmával immár hagyománnyá vált a kézműves pályázatok meghirdetése. Az augusztus 20. kézműves pályázatot az egyesület 2. éve hirdeti meg. A felhívásra összesen 27 munka érkezett be (rajz , kompozíció, fafaragás, gipszből készült alkotások) 17 családtól, mindegyik egyedi és nagyon szép. Néhány gyerek elmondta, hogy az  alkotások elkészítésében a szülők, esetleg nagyon testvérek segítettek , de jó érzés tudni,  hogy a család együtt gondolkodik azon , hogy mit is jelent számukra az augusztus 20. A beérkezett munkákat kiállították , a szervezők kivétel nélkül mindenkit megajándékozták. A családok egy-egy 300 hrivnya értékű utalványt nyertek a Monte Carlo üzletbe, ami igy iskolakezdés előtt nagyon hasznos volt a gyerekek számára. Volt aki már aznap felhasználta az utalványt.

Az ünnepi alkalmon Szilágyiné Tóth Gabriella, az egyesület alelnöke magyar népdalokat tanított a jelenlévőknek, majd a díjkiosztó után a szülők és a gyerekek együtt készítettek a labdákat, babát a nemezelés technikájával, természetesen nemzeti színekben, Harapkó Marianna segítségével. A program egy rövid uzsonnával zárult.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék