KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Fejlesztési lehetőségek a speciális igényű gyermekek számára

2020. szeptember 24.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat és a Rejtett Kincsek Down Egyesülete közös projekttel lép fel a koragyermekkori intervenciós komplex fejlesztés területén.

Erről tartott tájékoztatást Makuk János, a szolgálat vezetője szeptember 17-én a szervezet székházában.

A találkozóra gyermekekkel kapcsolatos oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális intézmények vezetői érkeztek, hiszen elsősorban az ő együttműködésükre, együttgondolkodásukra számíthat a szeretetszolgálat. Ezenkívül a gyűlésen jelen volt Babják Zoltán polgármester és Hajgató Tamás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja.

Makuk János tájékoztatója elején elmondta, hogy magyarországi szakemberek bevonásával már több éve sikeresen használják a Pető-módszert, amely azon gyermekek számára jelent segítséget, akiknek a központi idegrendszerük sérült meg.  Továbbá a mozgássérült eszközök kölcsönzésére már régóta adnak lehetőséget. Ebből indult 2019-ben a Health4all!  projekt, amely során a következő programokra jelentkezhetnek a gyerekek: korai fejlesztés, Neurofeedback-terápia, gyógymasszázs, beszéd- és mozgásfejlesztés.

Az elnök elmondta, hogy a tavalyi év során az első feladatuk a szakemberképzés volt, hiszen fontos, hogy helyben is legyen megfelelő fejlesztő munkatárs. Így idén több helyi szakemberrel sikeresen elkezdődött a fejlesztésekre való jelentkezés, amelyen 0–14 éves gyerekek vehetnek részt.

Az előadás után egy kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a találkozó, ahol a jelenlévő szakemberek feltehették kérdéseiket, illetve elmondhatták javaslataikat.

Jelentkezni és részletes információt kérni a +380507858514-es telefonszámon vagy a beregszaszi.maltai@gmail.com e-mail címen lehet.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS