KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyalogtúra a Kék-lagúnához

2020. szeptember 17.

Kárpátalja domborzatát tekintve egyik fő jellemzője, hogy sűrű vízhálózattal rendelkezik. A vízi szépségek számos túralehetőséget nyújtanak a természetbarátok számára.

Egyik ilyen kevésbé ismert, ámde csodálatos látványt nyújtó természeti képződmény a nagybereznai járásban található Kék lagúna.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett gyalogtúra úticéljául is e látványosság szolgált. A nagy érdeklődésnek köszönhetően szeptember 12-én és 13-án is 1-1 csoporttal felkerestük a lagúnát. A túra Sóhát településről indult, a Ljuta folyó mentén haladva 7,5 km megtétele után vehettük szemügyre a sziklatömbök közül alázúduló víz által kialakított kis öblöt, mely nyári időszakban, napfényben élénk zöldeskék színben pompázik. Mivel a Ljuta folyó hegyi jellegű, így vize nyáron is hűvös, s a megtett kilométerek után nagyon vigyázni kell a fürdőzéssel, ezért ezúttal nem mártóztunk meg benne.

A teljes túratávunk meghaladta a 15 km-t, gratulálok a csapatok teljesítményéhez, külön dicséret jár a gyerekeknek, akik mindvégig energikusan, vidáman haladtak a csoportok elején.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete