KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új elnököt választott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

2020. szeptember 21.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) 2020. évi közgyűlését a hétvégén tartotta Beregszászban, a Kálvin Téren. A közgyűlés keretében sor került az új elnök megválasztására, valamint az elnökségi és a felügyelőbizottsági tagok megerősítő szavazására.

Dancs György levezető elnöke ismertette a napirendi pontokat, mely az elnöki beszámolóval kezdődött. Török Dénes, leköszönő elnök, nyolc évig töltötte be a tisztséget, most meghatódva mondta el búcsúszavait.

– Szinte napra pontosan nyolc éve alakult meg a KMNE 34 család részvételével, azóta vezetem a tagság bizalmából az egyesületet. Ezen időszak alatt közel 800 család kérte felvételét az egyesületbe, ami gyerekekkel együtt négyezer embert jelent, így kimondhatjuk: Kárpátalja egyik legnagyobb civil szervezetévé váltunk, és folyamatosan, dinamikusan fejlődünk mind a mai napig az ismert nehézségek, problémák ellenére – kezdte beszédét Török Dénes.

Örömmel és büszkén tette hozzá, hogy a programok, lehetőségek széles tárházát biztosítják tagjaik számára, akik többek mellett a Kárpátokban vásárolt üdülőt egész évben látogathatják.

– Az elnök szerepe nem abban áll, hogy az összes információ birtokában egyedül vezesse az egyesületet, döntsön minden felmerülő kérdésben, hanem sokkal inkább arról szól, hogy tájékoztassa a vezetőséget, az elnökség tagokat. Biztosítsa őket arról, hogy minél több információ jusson el hozzájuk, ami alapján felelős, közösségi döntések születhetnek. Meggyőződésem szerint ez az átláthatóság, az információk közkinccsé tétele az alapja a sikeres működésnek – tette hozzá Török Dénes, majd kicsit személyesebb hangvételben búcsúzott a jelenlévőktől: 

– Magyarországiként 24 évvel ezelőtt költöztem Kárpátaljára, azon belül is Beregszászba. Köszönöm, hogy otthonom lehetett ez a vidék, hogy befogadtak. Kérem, hogy őrizzetek jó emlékezetetekben, még akkor is, ha most visszatérek Magyarországra, otthonomba, családom körébe. Isten bőséges áldását kívánom mindannyiukra, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének minden tagjára – zárta szavait Török Dénes.

Dancs György az egész tagság nevében díszoklevéllel köszönte meg a leköszönő elnök eddigi tevékenységét, majd elmondta, a sok jelölésből ketten vállalták, hogy megmérettetnek az elnöki posztért: Szűcs Zoltán és Tarpai József.

A titkos szavazást követően a többség Tarpai Józsefnek szavazott bizalmat.

– Eddig is több egyesületet vezettem már, ide sorolható a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, ám a KMNE rólunk szól, a családunkról. Örülök annak, hogy az elmúlt évek alatt megismerhettem a jelenlévőket, és barátokká válhattunk. Az is nagyon jó az egyesületben, hogy itt mindenki egyforma, mindenkinek ugyanannyi joga van, mindenki egyformán vesz részt a munkában – fejtette ki Tarpai József. – Közösen lehetünk büszkék arra is, hogy talán egy civil szervezetnek sem volt annyi rendezvénye Kárpátalján, mint nekünk, de ezért mindnyájan sokat is dolgoztunk: az elnökség, az irodai munkatársak, a programfelelősök, a tagok. Mint már említettem, az egyik hozzám legközelebb álló szféra a turizmus, ezért kiemelten szólnom kell a Vadvölgy panzióról, ahol már eddig is tudtunk találkozókat szervezni. A nyár folyamán együtt tettük szebbé mind az épületet, mind a hozzá tartozó telket. Ezért mindannyian sajátunknak érezhetjük a csodálatos környezetben lévő panziót.

Hálás vagyok a bizalomért, de úgy érzem, nagy felelősség került a vállamra, hiszen valószínűleg a következő év sem lesz egyszerű, de én igyekszem mindent megtenni azért, hogy mindannyian jól érezzük magunkat itt a jövőben is – mondta Tarpai József, aki ezután kilenc tagú elnökséggel végzi majd munkáját.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék