KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Vajdasági HHV nyári családi nagytalálkozó

2020. szeptember 4.

Sajnos ez a vírushelyzet sok rendezvényünket meghiúsított. Ezt a Nyári Nagytalálkozónkat is már kétszer el kellett halasztanunk. Dicsőség és Hála az Úrnak, hogy az utolsó pillanatban, 2020. augusztus 29-én, szombaton, szabad térben – Péterrévén, a Vadász Egyesület területén sikerült megtartanunk.

 

Kilenc órára szólt a meghívó. Ahogy érkeztek a házaspárok - családok, rögtön reggeli fogadta őket, - finom lepény, sok hozzávalóval. (zsír, tejfel, hagyma, paprika, paradicsom,…stb) majd következett a Hálaadó Szentmise, melynek keretében, szokásunkhoz híven, köszöntöttük a jubiláló házaspárokat a 25 és 50 éveseket. Szerény ajándékkal kedveskedtünk nekik és elénekeltük az „Ároni áldást”, melyet nagy taps követett.

A Szentmise után, egy felemelő dologra került sor – a köszöntésekre, melyek mindig az Évi Nagytalálkozón történtek. Sajnos az idén ezt a rendezvényünket nem tudtuk megtartani (több másikkal együtt) a korona-vírus járvány miatt. Mivel a Házas Hétvége Mozgalom Vajdasági szintű, - így a területi nagysága végett - három régióra lett felosztva. Minden régióban több területi közösség működik, melynek vezetését egy egy házaspár vállalta/vállalja magára.

Az előző három év Vajdaság Tartomány Felelősei: Ujvári Misi és Izabella, Hajdú Sándor atya nevében is - minden házaspárnak és atyának, kik valamilyen szolgálatot vállaltak a közösségért (az elmúlt három évben) – ajándékkal kedveskedtek, és meghitt szavakkal köszönték meg munkájukat. Őket követték az új Vajdasági Tartományi Felelősök: Sándor Lajos és Klári – Nagy Jóska atyával, kik az általuk felkért régió- és területi felelősöket, valamint a különböző munkát, feladatot vállaló házaspárokat köszöntötték és kis ajándékkal lepték meg őket. Majd egy ünnepélyes fogadalom tételre került sor. Megfogadtuk, hogy az elkövetkező három évben – teljes szívvel, odaadással vállaljuk a szolgálatot, és hogy Isten segítségével IGEN-t mondunk:

- a párkapcsolatunkra,

- a dialógus életre,

- a Házas Hétvégés Közösségre.

Nagyon felemelő pillanatok voltak ezek. Majd százharmincan jöttek el Vajdaság minden tájáról, tizennégy településről. Ebből harminc volt a gyerek. Ők közben különböző foglalkozásokon vettek részt: - volt labdajáték, tenisz, ügyességi játékok, sőt az Íjász klub jóvoltából, - nyilazás is. Szívet melengető volt látni, hogy a házaspárok, atyák milyen jól érezték magukat. Önfeledten

beszélgettek. Többen is megosztották azt, hogy mennyire örülnek ennek a találkozónak, mert a „bezártság”, a „pánik hangulat” rányomta bélyegét a közérzetükre. Most a közösség szeretete, elfogadása által sikerült a pozitív oldalra átbillenniük. Az összetartozás érzése, az Istenbe vetett hit nagy erőforrásként szolgál. Ezért jók az ilyen rendezvények. Sokan területileg távol vagyunk egymástól – DE lelkileg közel. Délben az asztalok köré gyűltünk, hogy elfogyasszuk az ebédre, a finom disznópörköltet. Ekkor lett bejelentve, hogy hamarosan a KCSSZ által nekünk adományozott könyvcsomagok, szétosztásra kerülnek. (Sajnos ezek még nem érkeztek meg hozzánk.) Szeretnénk Vajdaság több településére is ezekből juttatni, különösen a több tagú családoknak. A találkozó végén közös csoportképet is készítettünk.

Sok szép élménnyel gazdagodva, köszöntünk el egymástól. Reménykedünk, hogy jövőre már a határon túlról is meghívhatjuk a Házas Hétvége Mozgalom és más civil szervezetek képviselőit erre a Nyári Nagytalálkozónkra.

Vajdasági Házas Hétvégés Közösség nevében

Horváth László és Márta« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete