KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Vajdasági HHV nyári családi nagytalálkozó

2020. szeptember 4.

Sajnos ez a vírushelyzet sok rendezvényünket meghiúsított. Ezt a Nyári Nagytalálkozónkat is már kétszer el kellett halasztanunk. Dicsőség és Hála az Úrnak, hogy az utolsó pillanatban, 2020. augusztus 29-én, szombaton, szabad térben – Péterrévén, a Vadász Egyesület területén sikerült megtartanunk.

 

Kilenc órára szólt a meghívó. Ahogy érkeztek a házaspárok - családok, rögtön reggeli fogadta őket, - finom lepény, sok hozzávalóval. (zsír, tejfel, hagyma, paprika, paradicsom,…stb) majd következett a Hálaadó Szentmise, melynek keretében, szokásunkhoz híven, köszöntöttük a jubiláló házaspárokat a 25 és 50 éveseket. Szerény ajándékkal kedveskedtünk nekik és elénekeltük az „Ároni áldást”, melyet nagy taps követett.

A Szentmise után, egy felemelő dologra került sor – a köszöntésekre, melyek mindig az Évi Nagytalálkozón történtek. Sajnos az idén ezt a rendezvényünket nem tudtuk megtartani (több másikkal együtt) a korona-vírus járvány miatt. Mivel a Házas Hétvége Mozgalom Vajdasági szintű, - így a területi nagysága végett - három régióra lett felosztva. Minden régióban több területi közösség működik, melynek vezetését egy egy házaspár vállalta/vállalja magára.

Az előző három év Vajdaság Tartomány Felelősei: Ujvári Misi és Izabella, Hajdú Sándor atya nevében is - minden házaspárnak és atyának, kik valamilyen szolgálatot vállaltak a közösségért (az elmúlt három évben) – ajándékkal kedveskedtek, és meghitt szavakkal köszönték meg munkájukat. Őket követték az új Vajdasági Tartományi Felelősök: Sándor Lajos és Klári – Nagy Jóska atyával, kik az általuk felkért régió- és területi felelősöket, valamint a különböző munkát, feladatot vállaló házaspárokat köszöntötték és kis ajándékkal lepték meg őket. Majd egy ünnepélyes fogadalom tételre került sor. Megfogadtuk, hogy az elkövetkező három évben – teljes szívvel, odaadással vállaljuk a szolgálatot, és hogy Isten segítségével IGEN-t mondunk:

- a párkapcsolatunkra,

- a dialógus életre,

- a Házas Hétvégés Közösségre.

Nagyon felemelő pillanatok voltak ezek. Majd százharmincan jöttek el Vajdaság minden tájáról, tizennégy településről. Ebből harminc volt a gyerek. Ők közben különböző foglalkozásokon vettek részt: - volt labdajáték, tenisz, ügyességi játékok, sőt az Íjász klub jóvoltából, - nyilazás is. Szívet melengető volt látni, hogy a házaspárok, atyák milyen jól érezték magukat. Önfeledten

beszélgettek. Többen is megosztották azt, hogy mennyire örülnek ennek a találkozónak, mert a „bezártság”, a „pánik hangulat” rányomta bélyegét a közérzetükre. Most a közösség szeretete, elfogadása által sikerült a pozitív oldalra átbillenniük. Az összetartozás érzése, az Istenbe vetett hit nagy erőforrásként szolgál. Ezért jók az ilyen rendezvények. Sokan területileg távol vagyunk egymástól – DE lelkileg közel. Délben az asztalok köré gyűltünk, hogy elfogyasszuk az ebédre, a finom disznópörköltet. Ekkor lett bejelentve, hogy hamarosan a KCSSZ által nekünk adományozott könyvcsomagok, szétosztásra kerülnek. (Sajnos ezek még nem érkeztek meg hozzánk.) Szeretnénk Vajdaság több településére is ezekből juttatni, különösen a több tagú családoknak. A találkozó végén közös csoportképet is készítettünk.

Sok szép élménnyel gazdagodva, köszöntünk el egymástól. Reménykedünk, hogy jövőre már a határon túlról is meghívhatjuk a Házas Hétvége Mozgalom és más civil szervezetek képviselőit erre a Nyári Nagytalálkozónkra.

Vajdasági Házas Hétvégés Közösség nevében

Horváth László és Márta



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék