KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

XXII. Emese Udvarházi Nap Búcson

2020. szeptember 13.

Könyvbemutató a babacsaládokról és a társulás húsz éves tevékenységéről

Szobiné Kerekes Eszter, a Kultúráért és Turizmusért Társulás elnöke bemutatta a 2020, a nemzeti összetartozás éve alkalmából megjelent kiadványt, amely Az összefogás és az összetartozás dicsérete; Visszatekintés a Kultúráért és Turizmusért Társulás 20 éves tevékenységére címet viseli. Ahogy a cím is jelzi, a könyv egy visszatekintés, melyben az összegyűjtött szemelvények, fotódokumentációk bemutatják a társulás mindennapi munkáját annak 1999-es megalakulása óta.

Eszter férje, Szobi Kálmán támogatta a kezdeményezést, miszerint a kultúra mellett próbálják a turizmust is előtérbe hozni, amit a társulás elnöke a mai napig szorgalmaz. Így többek között a férje emlékére is adták ki a könyvet.

Mivel a kultúra magába foglalja a hagyományokat, erdélyi mintára népviseletes babákkal kezdtek foglalkozni, megragadva a családi idillt, babacsaládokat kezdtek készíteni, népviseletes ruhákba öltöztetve azokat. A kötetből megtudjuk azt is, hogy a szervezetekkel való együttműködés révén a társulások egymást erősítik és egymás támogatását élvezik.

Eszter hitvallása, hogy a közösségben végzett munka élménye a legmaradandóbb. „Sokak segítsége kell ahhoz, hogy egyedül boldoguljunkˮ – vallja.

bővebben: https://felvidek.ma/2020/09/xxii-emese-udvarhazi-napon-bucson/



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék