KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi játszódélután Pécsen

2020. október 16.

Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül az őszi Családi Játszódélután szeptember 19-én, a járvány sem tudta meghiúsítani, hiszen a programot a pécsi Köztársaság téren  nyitott helyszínen tartottunk meg.

Így nem csak az egyesület tagjai, hanem a város minden polgára, családja részt tudott venni a rendezvényen. 15 órakor Mózes Endre, vezetőségi tag, tartott ünnepi megnyitót, majd a gyerekek birtokba vehették a játékokat. Minden korosztály találhatott magának megfelelő elfoglaltságot. A  legkisebbek autós játszószőnyeget, kukoricamorzsolást, sárkányfej dobálást, célba dobást, tojásvár építést. A kicsit nagyobbak óriás jengával, amőbával, mikádóval, petanque-val és még sok mással játszhattak. Nagy sikere volt az óriás társasjátéknak, ami a vizes élőhelyeinket mutatja be igazi környezettudatos
szemléletformáló, tanító közösségi szórakozást adott. Az eseményen a gyerekek a Katolikus Karitas jóvoltából légvárban ugrálhattak, mentőkutyás bemutatót élvezhettek a Pécsi Kutató, Mentő és Tűzoltó Egyesület önkéntesei segítségével, valamint az Ecc-pecc zenekar gyerekműsorát hallgathatták meg.
A program során menetlevélen gyűjtötték a pecséteket a fiatalok, amit a játék végén ajándékra váltottak be. Volt a választhatók között vattacukor, popcorn, könyv, színező, kulcstartó, és még sok más kedves ajándéktárgy.
A játékok lebonyolítását egyesületünk önkéntesei, valamint Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok segítették.
A téren jelen volt a CSEÖH Info sátra, valamint a Baranya Megyei  Rendőrkapitányság bűnmegelőzési standja, továbbá a Magyar Cserkészszövetség játékos asztala is.
A rendezvény alatt ingyenes büfével vártuk a résztvevőket. A program zárásaként osztottuk ki az ajándékba kapott könycsomagokat is.


Dénesné Farkas Enikő



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár