KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi programok októberben

2020. október 31.

Az Orosházi Nagycsaládos Egyesület napi tevékenységét októberben is folytatta.

Ezek: Tesco/MÉB pékáru nap szállítása és elosztása. Ruha  és egyéb tárgyak válogatása. 

A családok segítéséhez egy helyi vállalkozóval  kedvezményes áru zsákos burgonya vásárlási lehetőséget szerveztünk 3 alkalommal. 
A NOE által szervezett "A szeretet íze" programhoz 50 üveg befőttet, lekvárt ajánlottunk fel és juttattunk el Dinnyésre, ahol a rászoruló családok számára osztották el.
A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálat kislétszámú csoportja számára élményprogramot biztosítottunk, tökfestéssel, rajzolással, színezéssel foglaltuk le a gyerekeket. 
A pandémia fenyegetettség miatt ismét kisebb létszámú rendezvényeket szervezhetünk. Ilyen volt a Tökfaragó napunk is, amelyet szép őszi napsütésben az udvarunkon tudtuk lebonyolítani. Ügyesen faragta a tököt kicsi és nagy, a legkisebbek pedig mandarinra festhettek arcocskát. Készült textilből tömött dísztök, harisnyából töktündérke, nyalókából pókocska. Fejtörők, színezők mellett diókapkodó versenyben vehettek részt a gyerekek. A konyha felől csodálatos illatok terjengtek, ahol tököcske alakúra kötözött kalácstészta sütésével foglalatoskodtak az ügyes kezűek. A napot a gyerekek egy gyönyörű almásderesen lovagolva fejezhették be. 
 
Szilágyiné Margó
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék