KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi nap Salánkon

2020. október 30.

Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete első alkalommal rendezte meg Családi napját Salánkon október 17-én.

A program lényege, hogy a gyerekek, felnőttek ne csak megismerkedjenek a népi mesterségekkel, hanem ki is próbálják azokat, készítsenek is valamit a délután folyamán. Azt szerettük volna elérni, hogy a családok együtt töltsenek el egy kellemes napot, hogy az itt élő magyar családok érezzék, milyen fontos szerepet játszanak a magyarság megmaradásában, valamint hogy a gyerekeik közelebbről is megismerjék nemzeti hagyományainkat és a nagycsaládos egyesületet.

A családi napot az egyesülete elnöke, Tarpai József köszöntő beszédével nyitotta meg. Miután üdvözölte a jelenlévőket, elmondta hogy mennyire örül annak, hogy a rossz idő ellenére is mennyien ellátogattak a mai délutánra. Ezután Hajgató Tamás konzul úr vette át a szót. Majd a görögkatolikus egyház képviseletében Csirpák József atya, a református egyház képviseletében Balogh Attila tiszteletes kértek áldást az egybegyűlteket.
A köszöntőbeszédek után a Salánki Művészeti Iskola növendékeinek fellépése következett, majd mindenki elfogyasztotta a Salánki ügyes kezű férfiak és asszonyok által elkészített bográcsgulyást.
Közben egész délután kézműves sátrak, gyermekjátékok várták az érdeklődőket.A délután hangulatáért a Csipkés Zenekar felelt, akik zenével kísért táncházra és népi játékokra hívták a résztvevőket.
A program sikeres lebonyolításáért köszönettel tartozunk a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek,Csirpák Viktória elnökségi tagunknak, aki közreműködése nélkül nem sikerült volna megvalósítanunk a rendezvényt,a Salánki asszony körnek az egész napos segítséget, illetve ezúton köszönjük a Salánki pihenőhely tulajának a helyszínt és önkénteseink segítségét is.

Pisták Enikő



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár