KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pécsi nagycsaládosok hírei

2020. október 31.

2020. szeptember 26-án esős, borongós időre ébredtünk, de ez nem vette el a kedvünket a találkozásoktól és a balatoni élményektől.

Pécsről 7 órakor indultunk kisbusszal Balatonfüredre, 10 órára meg is érkeztünk. Regisztrációt követően lesétáltunk a kikötőbe, ahol megnéztük a hajókat, Halász és Révész szobrát, Bujtor István emlékszobrát. Gyönyörködtünk a csodálatos tájban. Az ünnepélyes megnyitón Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének
elnöke és dr. Bóka István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és az ifjú párt. Ezt követően részesei lehettünk a Nagycsaládos esküvő c. pályázat nyertes párja esküvői szertartásának. Miután az ifjú pár hintón távozott, mi kisvonattal megnéztük a város nevezetességeit. Vonatozás után elsétáltunk Jókai Mór emlékházához. Mennyi mindent megtudtunk a híres íróról! A múzeum előtt
haladt el a hintós felvonulás korhű reformkori öltözetben, melyet Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara kísért. Szebbnél szebb ruhákat láttunk.
A Kisfaludy színpadon egész nap zenés programok zajlottak, e közben a Tagore sétányon népi és iparművészeti vásár hívogatta az arra járókat. Játszóházak várták a gyerekeket. Gyerekeink díszítettek mézeskalácsszívet, festettek huszárokat, készítettek nyakláncot, karkötőt.
Nagyon jól éreztük magunkat, szép emlékekkel gyarapodtunk!

 

Októberben a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülethez egy 8 gyerekes család fordult segítségért. A gyerekek 15 és 2 év közöttiek, s az  édesanyánál melldaganatot diagnosztizáltak. Mivel kemoterápiára jár, így az édesapa sem tud munkába járni a hónap nagy részében. A család számára élelmiszert és pénzt gyűjtöttünk, 5 napra pedig tagjaink segítségével komatálat vittünk 10 főre a családnak.


Október közepétől a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma 10. osztályos tanulói a szeretetszolgálat jegyében segítik a nagycsaládosainkat. Gyerekekre vigyáznak otthon, amíg a szülők közösségbe mennek vagy bevásárolnak, hazakísérik a kisebbeket az iskolából, óvodából vagy különórákról, ha szükséges segítenek a tanulásban is.

Székely Kamilla



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS