KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A szeretet ízei

2020. november 17.

Október 24-én szombaton első alkalommal került sor A SZERETET ÍZEI program átadó ünnepségére a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban. A NOE Nagycsaládosok Országos Egyesülete) az elmúlt két évben csaknem 90 befőzőautomatával gazdagodott, amelyre a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete is pályázott és nyert egyet.

A meggy szezon idején került először "bevetésre". „Úttörő” befőző tagunk lelkesen mesélte, hogy milyen egyszerű vele a befőzés, hogy bele kell csak az üvegbe tenni a gyümölcsöt, kis cukrot rá, vizet és kész-16 üveggel egyszerre! Hittem is, nem is.

Az idén rekordtermésünk lett édesapám körtésében, így én is kikölcsönöztem a befőzőautomatát egyesületünktől. 100-nál több körtebefőttet, héjastól, héj nélkül citrommal, aztán ahogy belejöttem, körtelevet, lekvárt, fahéjasan, cukorral, cukor nélkül, stb. kísérletezve tettem el. És csak befőztem, és befőztem... Mert így szaporán ment minden, beállítottam az automatát, éjszaka lefeküdtem, reggelre csak ki kellett venni a kész befőttet!

A harmadik tagunk cékla, zöldség és egyéb finomságokat tett el. Az Ő szeretetét és a befőző iránti lelkesedését mi sem jelzi jobban, mint hogy egy óriás szatyrot varrt az automata készüléknek, hogy könnyebb legyen adogatni tagjaink között, szállítani.

A befőzőautomatákkal eltett befőttekből a NOE szervezetei Dinnyésen mintegy 1200 üvegnyit ajánlottak fel rászoruló tagjaiknak. A befőttek sorára öröm volt rápillantani. 

Izgalommal vittük Dinnyésre a befőtteket, hisz Debrecenből "csak " a fél országon keresztül zötyköltük őket. Nagy élmény volt a kis kupacunkat megkeresni a több száz befőtt között. Jó volt látni, hogy nem csak a mi Kissné Évink gondolt az esztétikus "egyenruha" megjelenésre, - azaz a kupakra mutatós pöttyös kis sapka is felkerült - hanem szinte mindenki igyekezett egyedivé varázsolni az ajándékát.

Nagyon izgulok,- személy szerint is- hogy a hosszú utat, az új technológiával készített befőtt kibírja, és jó ízeket hagyjon a megérkezésekor a megajándékozottak szájában, hiszen ezek a szeretet ízei!

Adni jó! Sokszor még jobb érzés is, mint kapni!

Köszönet a rendezvényért, a lehetőségért, hogy adhattunk, mások pedig kaphattak!

Ez így van jól!

Radnainé Filep Ildikó



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS