KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi hírek novemberben

2020. november 28.

2020 novembere nem a látványos programok időszaka volt. A pandémia ideje alatt másfajta módon kell családjainkat segíteni. Fokozott elővigyázatossággal, a közösségi találkozások helyett az egyes családokra fókuszálva végeztük a munkánkat.

Helyi termelőtől ismét tudtunk nagy tételben zsákos burgonyát beszerezni. Ezzel támogatni tudjuk a helyi termelőket, valamint kevesebbszer van szükség ebben a veszély helyzetben boltot látogatni. 

A Tesco/MÉB adományokat a csoportvezetők ügyelve a higiéniára, előre kicsomagolják, majd így adják át  a családoknak. 
 
Folyamatosan érkezik a város lakóitól zsákolt ruha és gyermekjáték adományok, amelyekkel folyamatos munka van az egyesületi házban. Október 23 óta beszüntettük a folyamatos ruhaválogatási lehetőséget. Folytatjuk a veszélyhelyzet elmúltával. Addig is raktározzuk az adományokat.
 
Szépirodalmi könyvek érkeztek meg egyesületünkhöz, amelyeket a következő hónap folyamán osztunk ki a családoknak. 
  
Szép kihívást és lehetőséget láttunk meg a "Térteremtő Adventolás Orosházán" című programban. Városunk kényszerült átszervezni a szép hagyományokkal rendelkező adventi ünnepkört, amelynek évek óta mi is rendszeres közreműködői voltunk. Ez évben lehetőséget kapott több civil szervezet, hogy installációkkal díszítsék a város frekventált pontjait. Ezt tettük mi is, ha már együtt nem lehetünk, akkor egy kedves kompozíciót saját kezünkkel megalkotva és bemutatva fejezzük ki szeretetünket családjaink és a város lakói számára. 
 
Boldog adventi készülődést kívánok Szilágyiné Margó
 
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS