KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kondorosi nagycsaládosok novemberi beszámolója

2020. november 30.

Ez  ahónap is eseménydúsan telt, a pandémia ellenére számos rendezvényen vehettünk részt, támogattuk nagycsaládos tagjainkat és tartottuk a kapcsolatot az interneten keresztül.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl.
 
A kedvezményezettek között volt egyesületünk is, így 10-10 kg lisztet tudtunk kiosztani tagjainknak és rászoruló családoknak.
Az ünnepélyes átadásra a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt-nél került sor, ahol egyesületünket Tímárné Judit képviselte.
 
November elején a NOE Dél-Alföldi régiójának önkéntes köszöntése lett megrendezve Csabacsűdön, ahol egyesületünkből egy házaspárt és egy pedagógusunkat köszöntötték. Vári Feri a NOE elnökségi tagja, és mint egyesületünk elnöke, Kardosné Gyurkó Katalinnal köszöntötte őket.
A Városi rendezvényeken (okt.6 és okt.23) szűk létszámmal fellépő gyermekeink és az elnökség képviseltette magát.
 
Egyesületünk, a kondorosi Legendák Földje Alapítvány együttműködési partnerével közösen szerveztük meg Advent első gyertyagyújtását online. Köszöntőt mondott Vári Ferenc a KNE nevében. https://youtu.be/mebWjPISChk
 
Igyekszünk könnyebbé tenni a családjaink életét, maszkot szereztünk be és osztottunk szét, most toalett papírt rendeltünk, ezt mind nagykereskedelmi áron, így olcsóbban jutnak hozzá.
 
Tímárné Judit
titkár
 
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 10.

11:00

Csíkszereda, Erdély

Gyereket a magasba Csíkszeredán!

Esemény
Csíki Anyák Egyesülete

június 10.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék

Gyereket a magasba Dunaszerdahelyen!

Esemény
Szövetség a Közös Célokért

június 30.

-
július 2.

A szabadtéri Astra Múzeum skanzenje

Hungarikum Napok Nagyszebenben

Esemény
HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete