KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Online Pető-fejlesztések a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. december 4.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is folytatódtak a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál az eltérő fejlődésű gyermekek Petős-fejlesztései.

A koronavírus által a világban kialakult járványhelyzet miatt a foglalkozásokra nem volt lehetőség a budapesti konduktoroknak ki utazni, viszont a fejlesztéseken résztvevő gyermekek számára nagyon fontos volt, hogy továbbra is fenn tudják tartani az eddig elért eredményeket. Ezért online formában valósultak és jelenleg is folynak a terápiák, amelyeket a Szeretetszolgálat helyi szakembereinek segítségével végeznek. A magyarországi konduktorok online felügyelik és instrukciókat adnak terápiák teljes ideje alatt, kamera és mikrofonok segítségével. Az instrukciók megfelelő elvégzését, kijavítását, helyes testtartás megfelelő felvételében pedig a helyi szakembereink vannak segítségükre. 

A Pető-módszer lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik olyan tartalékokkal, melyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A foglalkozások alatt a gyermekek énekelnek, mondókáznak, miközben játékosan sajátítanak el az önellátáshoz szükséges különböző alapmozdulatokat.

 

A Kárpátmedencei Családszervezet (KCSSZ) segítségével Szervezetünk az online terápiák elvégzéséhez szükséges média eszközöket tudott beszerezni, amelyek rendkívül fontos szerepet játszanak a fent említett terápiás alkalmak megvalósítása során. A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat köszönetét fejezi ki a KCSSZ által nyújtott támogatási lehetőségért. 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS