KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

VIDEÓÜZENET SZENT MIKLÓS ÜNNEPÉN. ADVENTI GONDOLATOK 2020-BAN

2020. december 7.

„Kedves gyerekek! Közel 1700 éve történt, hogy egy gazdag családnak fiúgyermeke született. S mivel gazdagok voltak, és jólelkűek a szülők, sokat segítettek a szegényeknek” – meséli el Olgyay Csaba dunaszerdahelyi római katolikus diakónus Szent Miklós történetét, majd mondja el annak máig érvényes tanulságait, évszázadokon átívelő üzenetét a legkisebbeknek.

2020 minden szempontból rendhagyó év legtöbbünk életében. A koronavírus-járvány miatt elmaradtak a közösségi programok, nehezebbé váltak a családi, a baráti és a kisközösségi találkozások, meggyöngültek a társas kapcsolatok...

A járvány meghatározta mindennapjainkat és komolyan befolyásolta életünk szinte minden területét: a gyerekek sokáig nem járhattak óvodába, iskolába, az alap- és középiskolások online módon, távúton tanulnak odahaza, de meggyöngült a családok anyagi biztonsága is...

Ezek a gondok és problémák mindenképpen fontossá teszik a lelki gondozást, jelezni, hogy a számos nehézség közepette is figyeljünk arra, hogy emberek maradjunk. Hogy segítsünk egymásnak, hogy tartsunk össze, hogy emeljük fel azt, aki ezekben a nehéz időkben elesik.

Ennek apró eszköze kíván lenni az a ma induló magyar nyelvű videósorozat, amelyen keresztül az adventi, karácsonyi és újévi időszakban lelkiatyák, tanárok stb. szólnak hozzánk, bátorítanak és erősítenek.

Elsőként Olgyay Csaba diakónus (Szent György-plébánia, Dunaszerdahely) gondolatait hallgathatják meg, aki Szent Miklós ünnepén a legkisebbekhez szól. 

A felvétel a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban készült. Megvalósult a KCSSZ (Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége) és felvidéki KIK (Keresztény Ifjúsági Közösségek) közös programjaként.

 

https://youtu.be/4gwPa5eG9iU« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete