KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szent Miklós ünnepe a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. december 8.

A Beregszászi Máltai Szent Mikós püspök mint minden évben, az idén is útnak indult és ellátogatott a rászoruló gyermekekhez. Az idei évben a karantén szabályokat betartva látogattak a szeretetszolgálat segítői el a gyermekekhez, akik már nagyon várták érkezésüket.

 

Miklós püspök első útja a beregszászi 5. számú bentlakásos óvodához vezetett, ahová az aktuális karantén szabályokat betartva most a gyermekek vidám mosollyal az óvoda udvaráról integettek az ajándékozóknak. Bár a korábbi évekhez eltérően, most nem a meleg szobában várták Miklós püspököt, de az öröm most sem maradhatott el, hiszen a pici lakók minden évben nagy izgalommal várják, hogy a jótevő püspök elvigye a megérdemelt kis ajándékaikat. 

 

Ezt követően, a déli órákban érkezett Miklós püspök a roma integrációs program keretein belül működő Máltai Tanodába. A gyerekek csengő hangja immár az újonnan felépült Máltai Központból csendült fel. A gyermekek a tánc, ének és mondókák mellett ünnepi színdarabjukat is bemutatták a nagyszakállúnak és segítőinek. Az ajándékok átadását követően Makuk János, a Szeretetszolgálat elnöke köszönő oklevelet adott át Kudron Ágnesnek, a 7.számú iskola vezetőjének, a tanoda működésében közrejátszott munkásságának köszöneteként. 

 

Ezzel nem ért véget Szent Miklós útja a gyermekekhez, sőt egészen Rátig utazott, ahol a Szent Mihály Gyermekotthon lakói várták nagy szeretettel. Az ajándékozó püspök már jó ismerősként érkezett a gyermekekhez, hiszen nem első alkalommal látogatott el hozzájuk. Az otthonban élő gyermekek előadói tehetségüket bemutatva, csodás műsorral várták a hozzájuk érkező vendégeket, Ivaskovics művész úr vezetésével. Az ajándékozási körút zárásaként a gyermekek itt is átvehették a nekik szánt ajándékcsomagokat.

 

Hálásan köszönjük mindazon támogatóinknak, adományozóinknak, akik hozzájárultak, hogy a járványügyi korlátozások ellenére és betartása mellett az idén is ellátogathatott Szent  Miklós püspök a gyermekekhez, ezzel nagy örömöt szerezve sok-sok gyermek számára. Hálásan köszönjük Szent Miklósnak és segítőinek, hogy ismét hozzájárultak ahhoz, hogy örömökben gazdag ünnepet varázsoljunk sok-sok gyermek arcára. 

 

Papp Anita, 

a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkatársa



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS