KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Decemberi ünnepek – Örömszerzés Zentán

2020. december 22.

A hagyományos Mikulás futást sajnos nem tudtuk megtartani a vírus helyzet végett, de megszerveztük, hogy a Mikulás ellátogasson a gyerekekhez.

Idén kicsit másképp, elővigyázatosabban, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett indult el a közös programunk a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségével.
Igen nagy meglepetés és öröm volt mikor megérkezett és becsengetett a Mikulás a gyerekekhez. Volt, aki kicsit megszeppent, mert még nem találkozott sosem a  Mikulással, de a többi gyerekek már nagy örömmel várakoztak. Hetven csomagot készítettünk, és adtunk át az Önök támogatásának köszönhetően. Nagy öröm volt látni a lelkes csillogó szemű boldog gyerekeket. Meghatóan szemléltük őket, hogyan izgultak. A bátrabbak versel és énekkel készültek mikulásnak, de volt, aki rajzzal kedveskedett. Boldog érzés volt örömet szerezni a gyerekeknek és családjuknak. A sok mosoly kimondhatatlan megnyugvás,  izonyság, hogy örömet szereztünk egy kis emberkének.
A következő napok pedig előkészületek voltak a szerdán szétosztásra került karácsonyi kézműves alapanyagok összekészítésére, ami több alapból tevődik össze. És az édesség csomagot is előkészítettük, amit ilyenkor a karácsonyi  ünnepre szoktunk adományozni. Száz harminc gyereknek készítettünk csomagokat, amit az egyesületben osztottunk ki, de sajnos a vírushelyzet közbe szólt és sok családnak házhoz szállítottuk, mivel karanténban voltak többen. De a lényeg az volt, hogy az örömszerzés ne maradjon el a családoknál és a gyerekek ne maradjanak le programunkról. A család együtt dolgozzon, közös élmény és az együttöltött hasznos idő, így próbáltunk örömet szerezni.
A család egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes környezet, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. A szülő és gyermekei közötti szeretetet, törődés és összetartozás teszi azzá. A család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt rutinból gondoljuk.
Hálásak vagyunk és már sokadszor is arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ez a kis ajándékcsomag, amivel a gyerekek otthonaikban alkothattak miközben  kóstolgatták az édesség csomagot nagy örömet okozott nem csak a gyermeknek, hanem az egész családnak.

Az alkotásokról szép lassan érkeztek a fényképek. Sajnos nem kaptam elég egyértelmű fotót miközben a család alkot, többnyire a gyerekek és a kész
alkotásokról juttattak el fotókat. Mindezek a programjaink a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségének a támogatásával valósulhatott meg. Ha Önök nem támogatták volna programjainkat, akkor sok gyerek arcán sem láttunk volna ennyi mosolyt és boldogságot.

Reméljük jövőre felszabadultabbak és vírus mentes boldogabb évben lesz részünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék