KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi hírek januárjában

2021. január 29.

Mindennapi munkánk, a Tesco és a Magyar Élelmiszerbank élelmiszermentő programja nem áll meg a korlátozások idején sem.

Több éve dolgozunk a programban, igazi csapatmunkában, felosztott feladatokkal. Beosztást készít egy önkéntes, mikor, hova, ki legyen a szállító, melyik csoport kapja az adományt. A szállító a beosztás szerint a tescóban bepakol és a saját autójával szállítja a csoportvezetőhöz. A csoportvezető a hozzá beosztott családok között osztja szét az adományt, osztólapon rögzítve. Másik önkéntesünk összesíti a szállítóleveleket és az osztólapokat. Az elszámoláshoz a fénymásolatokat, határidőket és kötelezettségeinket betartva postázza a MÉB-nak. A családok havonta 2-3 alkalommal juthatnak hozzá a kenyér és péksütemény adományhoz. A csoportvezetők figyelemmel kísérik, hogy a változó mennyiségű adomány igazságosan kerüljön elosztására. 

Sulizsák program.

Két iskola textil újrahasznosítását szolgáló programjához csatlakoztunk. A szervezők a diákok által kinőtt, megunt ruhadarabokat gyűjtötték össze. A jó állapotú ruhákat elsődlegesen újrahasznosítják, az így nem használhatókat pedig géptisztító rongyként használják fel. A gyűjtés két hetében 1328 kg ruhát gyűjtöttek össze, amiben benne volt a mi kb. 40 zsáknyi segítségünk is.

Év eleji feladatok.

Mint mindenhol, mi is az adminisztratív feladatokkal kezdtük az évet. Kinyomtatásra kerültek az adategyeztető lapok és az elégedettségi/problémafelvető kérdőívek, amelyeket a csoportvezetők juttatnak el a családokhoz. Sajnos, az éves munkatervet egyenlőre csak vázlatként tudjuk kezelni, ezért nagyon rugalmasan állunk az éves elképzeléseinkhez. On-line ötletbörzét indítottunk, hogy minél színesebbé tudjuk tenni a 30. jubileumi évünket – a covid után.

Segítségnyújtás

Az online iskolai oktatás komoly gondot okoz a nagycsaládokban, ahol egyidőben, több gyermeknek  kell használni a család technikai eszközeit. Több családban okoz ez nehézséget. Nagy örömünkre, személyes kapcsolataink révén ismét két család részére sikerült számítógépet juttatnunk. 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár