KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyászol a KCsSz, meghalt Krizsán Vilmos

2021. január 31.

Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének volt alelnöke 67. életévében távozott az élők sorából.

 

Vilmossal 25 éve találkoztunk először Gödöllőn, azután a dobogőkői talákozókon, ahol az egész Kárpát-medencéből ismergettük egymást. Ezt a csapatot összetartotta az elhivatottsága és Benkő Ágota szeretete.

Az igazi barátság mégis a második gödöllői családkongresszuson kötődött a Felvidék és Délvidék, a Mátyusföld és a Tiszamente, Pásztor Csaba, azaz jómagam és Krizsán Vilmos között. Akkor a Délvidék háborús övezet volt, és ez volt az első lehetőségük, hogy eljöhettek a második gödöllői családkongresszusra. Fóton vadregényes körülmények közt laktunk, de megoldottuk mert ez volt a főpróba ahhoz a 1OO rendezvényhez, amelyben ezután közreműködtünk, vagy főszervezők voltunk.
Vilmos emellett vezetőképző tanfolyamok és európai uniós programok lebonyolításában is részt vett. A CISZ elnökségének, valamint a Magyar Nemzeti Tanács Civil Konzultatív Testületének tagja volt 2010-től. Mintegy húsz éve a vajdasági civil szféra és a kárpát-medencei nagycsaládos és civil együttműködés szorgalmazója volt.

Krizsán Vilmos 1954-ben született Zentán. 1973-ban Adán gépésztechnikusi végzettséget szerzett. A VANCSESZ elnökeként 2002-től aktívan dolgozott. A Családgondozási program főkoordinátoraként, a Családban és Közösségben Élni ifjúsági tábor vezetőjeként tevékenykedett. Így búszúztatta a Moholi Nagycsaládos Szervezet.


Mi ezekkel az SMS üzenetváltásokkal búcsúztunk:

"Szerencsésen megérkeztem az újvidéki klinkai központ sebészetére. Jól érzem magam, remélem a
műtéttel minden rendben lesz és felépülve hazamegyek majd, hogy folytassam küldetésem ebben a
világban." 2020. okt. 12.

"Szeretnék egyszer veletek menni az éjféli misére!" 2020 karácsony.

"Vilmoskám, a szentmisén, amelyet érted felajánlunk a perdi templomban, lélekben itt leszel,
s talán a vágyad teljesül." 2020 karácsony

Isten veled!

Pásztor Csaba,
a KCSSZ és a MÁNCSE nevében.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS