KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Búcsú Horváth Mártitól

2021. február 25.

Drága Márti!

Hihetetlennek tűnik számunkra, hogy nem láthatjuk mosolyodat, nem hallhatjuk élettel teli hangodat, s búcsúznunk kell Tőled.

Dobogókőn, a Kárpát-medencei Családszervezetek és Családmozgalmak Szemináriumán ismertelek meg még 1999-ben, s a Ti áldásos tevékenységeteknek köszönhetően a KCSSZ megalakulásával egy időben 2001-ben a Nagycsaládos Szövetség is létrejött Zentán. Már az első találkozáskor éreztük, hogy összetartozunk, s közös értékeink mentén öröm és feltöltődés minden együttlét.
Lacival közösen fáradhatatlanul segítettétek és szerveztétek közösségbe a délvidéki nagycsaládosokat, mindezt munkátok és nagycsaládotok mellett. Később pedig a Házas Hétvége egyik legmeghatározóbb és legaktívabb házaspárjaként folytattátok a munkát.
A súlyos autóbalesetből való felépülésed csodával volt határos, de a Jóisten szándéka mellett, a Te akaraterőd is kellett hozzá. Soha nem ismertél lehetetlent. Két mankóval, botokkal, esetleg kerekesszék segítségével, de mindenütt ott voltál, ahol tenni kellett a családért, a magyarságért. Csodáltam, hogy fájdalmaid és nehezített mozgásod ellenére mindig csinos és jól ápolt voltál, sugárzott Rólad a nőiesség. Az elmúlt két év folyamán kétszer is vállaltad a csípőműtétet Pécsett, hogy még aktívabban segíthess családodnak, unokáidnak és nagyon kiterjedt baráti körödnek.
Egyesületünk által szervezett házasság világnapi rendezvényekről csak egy alkalommal maradtatok távol, amikor a határról visszafordították buszotokat a hóakadály miatt. Minden évben hoztátok a házaspárokat, sokan a ti szervezéseteknek köszönhetően jutottak el Pécsre. Nagyon sokat tanultunk Tőletek.
Szeretetetekkel és nagylelkűségetekkel nem lehetett vetekedni. Nem telt el olyan év, hogy legalább két alkalommal ne hívtatok volna minket Zentára, amivel néha éltünk is. Ott befogadtatok otthonotokba, és olyan vendéglátásban volt részünk, amit soha nem tudunk elfelejteni. A közös múzeumlátogatások, ebédek, farsang, hajózás és fürdés a Tiszában emlékei mind a Te örök optimista lényedet juttatják eszünkbe.

Mártikám, Te már otthon vagy. Tudom, hogy ugyanaz a mosoly van most is arcodon, s hogy ugyanúgy segíted Kárpát-medence magyar népét továbbra is. Imádkozzunk egymásért!

Szeretettel:

Székely Kamilla
Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék