KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Házasság Világnapja Pécsen

2021. február 28.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület az idén 18. alkalommal rendezte meg a Házasság világnapi rendezvényét.

Ebben az évben rendhagyó módon online tudtunk csak találkozni vendégeinkkel, így viszont többekhez eljuthatott a világnap örömhíre. 150 család regisztrált, az országból és határainkon túlról: Felvidékről, Vajdaságból, Erdélyből, Budapestről, Kaposvárról, Debrecenből, Tiszavasváriból, Cserszegtomajról, Kiskunmajsáról, Nagykállóról, Fekedről, Hajdúsámsonról, Keszthelyről, Hernádról, Mohácsról és Pécsről.
A Pécsi Székesegyházban tartott eseményt online 120 család követte nyomon, a YouTube csatornán azóta 2400 megtekintés volt. Minden regisztrált címre küldtünk egy részletes programfüzetet a napi programmal, a mise énekeivel, sok-sok-érdekes információval, az előző évek Házasság Világnapi fotóválogatásával.
Többen küldték el köszöntőjüket: Felföldi László Pécsi megyéspüspök, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Kardosné Gyurkó Kata a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke, Márton Zsuzsanna a KCSSZ elnökasszonya, Dr. Molnár Balázs a Kopp Mária Intézet A Népesedésért és a Családokért elnök helyettese, Őri László a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Péterffy Attila Pécs város polgármestere. Hoppál Péter országgyűlési képviselő a helyszínen köszöntötte a megjelenteket. Meghallgattuk Éger Csaba és felesége Pünkösty Marcsi tanúság tételét a „Szeretni melléd szegődtem” címmel. Nagyon megható és példát mutató előadást hallottunk. Megköszöntöttük a kerek házassági évfordulót ünneplő házaspárokat és átadtuk az „Együtt-Másokért” emlékplakettet.

Az idei díjazottak:

Simon Tamás és felesége Virág Tímea,
Varga János és Vargáné Kunczt Orsolya, Orsi a NOE Al-Duna régió vezetője.

A rendezvényt követő napokban postán adtuk fel a regisztráltaknak a Family magazin különszámát, a jubilálóknak az emléklapot, Pécsi Egyházmegye által biztosított házaspári áldást és hűtőmágnest.


Pillmann Edit

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék