KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete és a Házasság hete

2021. február 28.

Mint tudjuk a Házasság hete mozgalom Richard és Mária Kane kezdeményezésére indult el több mint egy évtizede az Egyesült Királyságban.

Fő célkitűzése – amivel, mint a KCSSZ alapító szervezete teljesen azonosulni tudunk-, hogy újszerű és kreatív módon ismertesse meg az emberekkel azokat a hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, amelyeknek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságoka.

Azóta mi is, azaz a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete (MÁNCSE) minden  vben február 14 -e körül az egyházi és világi résztvevőkkel szervezünk  eseménysorozatot, több nagycsaládos szervezet és civil szervezet összefogásával. Sajnos az idén először nem rendezhettünk az ehhez a héthez kötődő programjainak, s mivel ez a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnek ez sikerült, ezért beleegyezésükkel az ő rendezvényüket, a bemutatott szentmisével együtt küldtük ajándékba családjainknak kibővítve riportokkal, előadásokkal, jótanácsokkal, illetve különböző cikkek kiegészítve.


Tagcsaládjainkkal a pécsi rendezvényhez online csatlakoztunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy a szentmise mellett Novák Katalin, Tárcanélküli miniszter videóüzenetét, Bíró László püspök urat és Herbert Gábort elnök urat is meghallgathattuk. Emellett nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy online módon, ám személyesen üdvözölhettem a jelenlévőket. Igy az idén is, mint idáig mindig, együtt ünnepelhettünk, ami a visszajelzések alapján nagyon sikeres volt. A kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat oklevéllel és ajándék könyvcsomaggal leptük meg. A célunk ezzel az volt, hogy töltekezzünk, s jövőt amit építünk, s átadunk a házasságunkkal a gyermekeinknek szebb legyen, mint amit mi kaptunk.

 

Pásztor Csaba

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS