KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete és a Házasság hete

2021. február 28.

Mint tudjuk a Házasság hete mozgalom Richard és Mária Kane kezdeményezésére indult el több mint egy évtizede az Egyesült Királyságban.

Fő célkitűzése – amivel, mint a KCSSZ alapító szervezete teljesen azonosulni tudunk-, hogy újszerű és kreatív módon ismertesse meg az emberekkel azokat a hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, amelyeknek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságoka.

Azóta mi is, azaz a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete (MÁNCSE) minden  vben február 14 -e körül az egyházi és világi résztvevőkkel szervezünk  eseménysorozatot, több nagycsaládos szervezet és civil szervezet összefogásával. Sajnos az idén először nem rendezhettünk az ehhez a héthez kötődő programjainak, s mivel ez a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnek ez sikerült, ezért beleegyezésükkel az ő rendezvényüket, a bemutatott szentmisével együtt küldtük ajándékba családjainknak kibővítve riportokkal, előadásokkal, jótanácsokkal, illetve különböző cikkek kiegészítve.


Tagcsaládjainkkal a pécsi rendezvényhez online csatlakoztunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy a szentmise mellett Novák Katalin, Tárcanélküli miniszter videóüzenetét, Bíró László püspök urat és Herbert Gábort elnök urat is meghallgathattuk. Emellett nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy online módon, ám személyesen üdvözölhettem a jelenlévőket. Igy az idén is, mint idáig mindig, együtt ünnepelhettünk, ami a visszajelzések alapján nagyon sikeres volt. A kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat oklevéllel és ajándék könyvcsomaggal leptük meg. A célunk ezzel az volt, hogy töltekezzünk, s jövőt amit építünk, s átadunk a házasságunkkal a gyermekeinknek szebb legyen, mint amit mi kaptunk.

 

Pásztor Csaba

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete