KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sámuel Alapítvány beszámolója Beregszászból

2021. február 28.

A Sámuel Alapítvány és a Dorcas Segélyszervezet közös tevékenysége és együttműködése kapcsán tovább folytatódhatnak azok a programok, amelyek 2020. augusztus - szeptemberében vették kezdetét. 

A közös projekt kapcsán száz gyermeket és azok családját támogatunk ismeret- és készségfejlesztő alkalmak megrendezésével, előadások megtartásával és anyagi hozzájárulással.

2021. február 4-én kapcsolatépítő alkalmat szerveztünk azon gyermekek szülei számára, akik Beregszászban élnek, s a helyi gyülekezethez tartoznak.  Mindenekelőtt Isten áldását és vezetését kértük rendezvényünkre. Az Ige magyarázatát Taracközi Ferenctől, a Beregszászi Református Egyházközség vezető lelkipásztorától hallhattuk. A lelkész úr felhívta a figyelmünket arra, hogy az Isten által kijelölt cél kiemelt fontosságú kell, hogy legyen életünkben. Elmondta, hogy egyedül a Mindenható Isten az, aki a helyes ösvényen tud vezetni és megtartani bennünket e világnak kísértéseitől és akadályaitól.

Az áhítat után Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke ismertette a szülőkkel a projektet és annak összefüggéseit, majd Lacz Gábor tartott élménypedagógia foglalkozást kapcsolatépítés és bizalomfejlesztés szempontjából. A szülők hálásan köszönték meg az alkalmat, hiszen egy kellemes légkörű, bizalmi csoport alakulhatott ki. Az alkalom során tanúi lehettünk annak, hogy mennyire fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása annak érdekében, hogy közösségünk áldásosan működjön. Felemelő érzés arra gondolni, hogy e folyamatban nem egyedül kell próbálkoznunk, hanem a Mindenható Isten gondviselését tudhatjuk magunkénak. Övé legyen a hála és a dicsőség! Február 18-án újabb alkalom nyílt a találkozásra és egymás hite által való épülésre. A ,,Házasság hete” programsorozat témáját jártuk körbe ismételten, ezúttal Kacsó Gézával, aki alapítványunk kurátora, bátyúi lelkipásztor és a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója. Kedves felesége, Dóra is csatlakozott a beszélgetéssel egybekötött előadás levezetéséhez. A gondolatmenet fő vezérfonala a házasság intézménye és az évszakok váltakozása közötti párhuzam volt.

A tavasz felüdítő frissessége jellemezheti házasságunk első éveit, amikor a végtelen szerelem érzése a legboldogabb jövőt festi szemeink elé. ,,Nyáron” az egymáshoz való ragaszkodás, együttműködés és lelki épülés kerül kiemelt helyre, amikor mindketten az eredményességre törekszünk. Ősszel könnyebbül a munka terhe, az eredmények láthatóvá lesznek. Szívünknek kedves előadóink kihangsúlyozták e folyamat természetességét. Rámutattak arra, hogy amint minden évszaknak megvan a szépsége – és veszélye egyaránt -, úgy a házasságunk periódusai is telve lehetnek örömmel és áldással. Számunkra különösen is felüdítő érzés arra gondolni, hogy a mi célunk – e földi életen túl – az örök nyár, Isten országa. A Jelenések 22, 1-2 alapján körvonalazódott a fő üzenet: mi az örök nyárba készülünk, s maga az Úr Jézus Krisztus részesít majd ebben bennünket. 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete