KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sámuel Alapítvány beszámolója Beregszászból

2021. február 28.

A Sámuel Alapítvány és a Dorcas Segélyszervezet közös tevékenysége és együttműködése kapcsán tovább folytatódhatnak azok a programok, amelyek 2020. augusztus - szeptemberében vették kezdetét. 

A közös projekt kapcsán száz gyermeket és azok családját támogatunk ismeret- és készségfejlesztő alkalmak megrendezésével, előadások megtartásával és anyagi hozzájárulással.

2021. február 4-én kapcsolatépítő alkalmat szerveztünk azon gyermekek szülei számára, akik Beregszászban élnek, s a helyi gyülekezethez tartoznak.  Mindenekelőtt Isten áldását és vezetését kértük rendezvényünkre. Az Ige magyarázatát Taracközi Ferenctől, a Beregszászi Református Egyházközség vezető lelkipásztorától hallhattuk. A lelkész úr felhívta a figyelmünket arra, hogy az Isten által kijelölt cél kiemelt fontosságú kell, hogy legyen életünkben. Elmondta, hogy egyedül a Mindenható Isten az, aki a helyes ösvényen tud vezetni és megtartani bennünket e világnak kísértéseitől és akadályaitól.

Az áhítat után Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke ismertette a szülőkkel a projektet és annak összefüggéseit, majd Lacz Gábor tartott élménypedagógia foglalkozást kapcsolatépítés és bizalomfejlesztés szempontjából. A szülők hálásan köszönték meg az alkalmat, hiszen egy kellemes légkörű, bizalmi csoport alakulhatott ki. Az alkalom során tanúi lehettünk annak, hogy mennyire fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása annak érdekében, hogy közösségünk áldásosan működjön. Felemelő érzés arra gondolni, hogy e folyamatban nem egyedül kell próbálkoznunk, hanem a Mindenható Isten gondviselését tudhatjuk magunkénak. Övé legyen a hála és a dicsőség! Február 18-án újabb alkalom nyílt a találkozásra és egymás hite által való épülésre. A ,,Házasság hete” programsorozat témáját jártuk körbe ismételten, ezúttal Kacsó Gézával, aki alapítványunk kurátora, bátyúi lelkipásztor és a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója. Kedves felesége, Dóra is csatlakozott a beszélgetéssel egybekötött előadás levezetéséhez. A gondolatmenet fő vezérfonala a házasság intézménye és az évszakok váltakozása közötti párhuzam volt.

A tavasz felüdítő frissessége jellemezheti házasságunk első éveit, amikor a végtelen szerelem érzése a legboldogabb jövőt festi szemeink elé. ,,Nyáron” az egymáshoz való ragaszkodás, együttműködés és lelki épülés kerül kiemelt helyre, amikor mindketten az eredményességre törekszünk. Ősszel könnyebbül a munka terhe, az eredmények láthatóvá lesznek. Szívünknek kedves előadóink kihangsúlyozták e folyamat természetességét. Rámutattak arra, hogy amint minden évszaknak megvan a szépsége – és veszélye egyaránt -, úgy a házasságunk periódusai is telve lehetnek örömmel és áldással. Számunkra különösen is felüdítő érzés arra gondolni, hogy a mi célunk – e földi életen túl – az örök nyár, Isten országa. A Jelenések 22, 1-2 alapján körvonalazódott a fő üzenet: mi az örök nyárba készülünk, s maga az Úr Jézus Krisztus részesít majd ebben bennünket. 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár