KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pályázati sikerek és tavaszvárás a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületében

2021. március 22.

 

Nagy-nagy örömmel számolunk be arról, hogy a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégiumának döntése alapján „Civil szervezetek működésének és szakmai programok biztosítására ” című pályázati programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021. kiírására benyújtott, NEAO-KP-1-2021/8-000247 Gyümölcsöző élő bolygónk, avagy
Ne beszélj "zöldséget", élj tudatosan nagycsaládosan című pályázatunk támogatásban részesült. Az áprilisban induló egy éves projekt során havonta megtartandó műhelymunkasorozattal és nagy rendezvényekkel várjuk a családjainkat: Életmódtábor felnőtteknek és 7-14 éves nagycsaládos gyereknek, napközis tábor jelleggel. Egészséges nagycsaládos bakterház- családi vetélkedő ősszel, „Beregszászi barangolások” határon túli együttműködő partnerünk székhelyén, a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálat munkájának megismerése. Műhelymunkáinkkal és rendezvényeinkkel a legfontosabb célunk: az egészségtudatos életmód erősítése mellett és az élelmiszerpazarlás ellen való fellépés, az egészséges életmód disszeminációja. Fontos még saját jó gyakorlataink szakmai bemutatása, átadása egymásnak, tudásmegosztási módszerek kidolgozásában és azok gyakorlati alkalmazásában való aktív részvétel, lebonyolításában. Összevont pályázatunk résztvevői nem csak egyesületünk tagjai lehetek, várjuk kistérségünk családjait is, nyitottak vagyunk mindenki számára, így új baráti kapcsolatokat is köttetnek, s a fenntartható fejlődés útjára léphetünk.

A Tiszavasvári Városért Alapítványhoz 2021. február 04-én beadott „Tiszavasvári nagycsaládosok tavasza- városi nagycsaládos összetartozás erősítése” című pályázatunk is támogatásban részesült, amely során a vírushelyzettől függően online rendezvényen vagy személyes találkozás által tavaszváró programot kínálunk egyesületi tagcsaládjainknak április elején. Legfontosabb céljaink a program során: magyar népzenével, s kézműves foglalkozással a tiszavasvári civil közösségek kulturális értékeinek megismerése, megőrzése, védelme, képviselete, a tavaszi ünnepek felidézése (március 15., Szent György napja, a húsvéti ünnepkör, madarak fák napja, víz világnapja), népi hagyományok megismertetése a családokkal és a gyerekekkel, a helyi érdekek védelme, s a nagycsaládos összetartozás elősegítése. Családjaink számára online foglalkozással, húsvéti élelmiszer- és édességcsomagokkal és kreatív dobozkákkal készülünk, így otthon, biztonságos környezetben tudják majd elkészíteni a húsvéti díszeket, ajándéktárgyakat.

Tagcsaládjaink száma egyre bővül: az elmúlt hónapban 15 új belépő családunk volt, amelynek nagyon örülünk. Most 128 családdal működik egyesületünk. Folyamatosan keressük és várjuk a lehetőségetek, az adományokat, egyéb pályázatokat, amelyek a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCsSz) által érkeznek hozzánk.

Lévai Andrea
a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete elnöke



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS