KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

VÉDD A MAGZATOT, VÉDD AZ ÉLETET!

2021. március 27.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc felvidéki tagszervezeteinek vezetői és tagjai kezdeményezésére Dunaszerdahelyen szentmise keretében, majd a mise bemutatása után az alábbi levél felolvasásával emlékeztek meg arról, hogy az élet ajándék.

 

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a megfogant élet világnapján a várandóságot, a növekvő életet, a kialakuló és formálódó családot ünnepeljük és egyben megemlékezünk a megfogant, de meg nem született gyerekekről is.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének és a Családlánc felvidéki tagszervezeteinek a vezetői és tagjai a jövő generációinak megszületéséért, az élet védelme érdekében emelik fel a szavukat.
A Szentírás és a Katolikus Egyház tanítása irányt mutat: ma nem csupán hasznos, de fontos küldetés is, hogy az életet védő és tisztelő civil szervezetek a magzatok élethez való jogának a védelmezése mellett állnak ki.
„Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, megszenteltelek”– írja Jeremiás próféta (Jer 1,5), megerősítve, hogy az élet, amely Isten ajándéka, a fogantatással kezdődik.
A Katolikus Egyház Katekizmusának 2270. pontjában olvassuk: „Az emberi életet fogantatása pillanatától feltételek nélkül tisztelni és védeni kell. Az emberi lény személyi jogait létének első pillanatától fogva el kell ismerni, ezek közé tartozik minden ártatlan lény sérthetetlen joga az élethez”.
A Szentatya, Ferenc pápa is kiemeli: „Egyetlen emberi lény sem összeegyeztethetetlen az élettel, sem életkora, sem egészségi állapota, sem létminősége miatt. Minden magzat, aki hírt ad magáról egy nő méhében, ajándék, aki megváltoztatja egy család történetét: egy apáét és egy anyáét, a nagyszülőkét és a testvérekét”.
Keresztény–konzervatív értékeket képviselő családokként mindemellett iránymutatóként tekintünk Magyarország Alaptörvényének II. cikkelyére is, amely a következőképpen fogalmaz:
„Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.”
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc felvidéki tagszervezetei nevében ma hálát adunk azokért, akik igent mondanak az életre, és bátorítunk mindenkit, hogy vállalja és védje Isten csodálatos ajándékát, a megfogant gyermeki életét.
Az elmúlt években ezen a napon a magzati jogok védelmezőiként egy fehér szalag kitűzésével hívjuk fel a figyelmet a megfogant élet tiszteletére.
A koronavírus-járvány miatt azonban ma csak lélekben találkozhatunk, és bár otthonainkban, de viseljük a fehér szalagot.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék