KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A debreceni nagycsaládosok áprilisban is tevékenyek voltak!

2021. április 29.

Folytatjuk, február 20 óta a mindennapos élelmiszermentést, sok pozítív hozadékával. A hétvégéket mindig önkéntes csoportjaink oldják meg. Ők mennek a két áruházba (Tesco, Aldi) a zöldség- és pékáruéert, ill. ők is osztják ki. Nagyon örülök, hogy a hétvégi élelmiszer mentésekkel teljesül, hogy erősíteni fogja egyesületünk közösségét, egymás megismerését, az összefogást. Úgy érzem visszatérnek a kezdeti lelkes egymást segítő idők!
A hétvégén (vasárnapi napon) Beke Margó és Borsiné Várdai Betti segítségével Bacsóné Hamza Margó szervezte meg az élelmiszer mentést és annak kiosztását. Így számoltak be tapasztalataikról:

"Szervezetten szépen tudtuk szét csomagolni a 17 jelentkezett család részére az adományt, amiért mindenki el is jött. Nagyon örülök mert három új tagcsaláddal is megtudtam ismerkedni közülük egy Sámsoni és egy Martinkai család. Akik nagyon örültek, hogy Sámsonkertben is át lehetett venni az adományt. Ezért, és persze segítségként is szeretném felajánlani, ha a jövőben lesz olyan adomány, amiben mindenki részesül, nagyon szívesen elhozom és átadom a hozzám közelebb lakó tagoknak. Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ebben a munkában, mindig nagy élményt jelent számomra.
S itt megsúgom, hogy imádom a gyerekeimet, de nagyon élvezem, hogy ilyenkor teljesen mást csinálok s ezt elneveztem ,,speckós,, én időnek."

Egy másik csapat/csapatvezető beszámolója:
Ma ismét bebizonyosodott számomra, hogy milyen óriási érték, mekkora erőt képvisel és ad ezáltal nekem is, hogy egyesületünknek, a Mosolyvirág NADE-nak a tagja lehetek. Múlnak az évek, átalakulnak dolgok, megváltozik körülöttünk oly sok minden. De a családunk, és itt a tágabb értelemben vett családomat, az egyesületünket is idesorolom, számomra még mindig ugyanazt képviselik, mint huszonegynéhány évvel ezelőtt, amikor először találkoztunk az alapító tagokkal. Az összetartozást, az értékfelmutatást, a szeretet mélységét, az együtt, egymásért végzett munka jóleső, mindent elsöprő érzését.
Be kell, hogy valljam, ma 13 óra után úgy jöttem el az adományosztás helyéről, mintha szárnyakat kaptam volna, majdhogynem repültem, mintha a világ körülöttem ugyanúgy és ugyanazt ünnepelné, amit én - a jól végzett munka boldogságát. Örömmel töltött el, hogy a csoportunk összefogásának eredményeként ma több mint 30 család vihetett haza pékárut és zöldséget-gyümölcsöt, ráadásul nem kis mennyiségben. A munka olajozottan, nagyon flottul, mosolygósan zajlott - köszönetem és hálám fejezem ki itt és most. A sikeres napunkhoz kellett az is, hogy biztosan tudtuk, jót teszünk, jó ügyért dolgozunk. Summa summarum, ez egy csodás nap! Azt kívánom, éljétek át mindannyian!
Medgyesi Zita

A Főnix Csarnok felújításából 4 családunk részére szanitereket kaptunk: kis és nagy mosdókat, wc- piszoárt.

Lezárult az idei Életmese írói pályázat. Köszönöm minden KCSSZ és Családlánc tagnak, aki segítette pályázatunk megismertetését a tagságunkkal. Az idén is sok írás érkezett, lesz miből összeállítani a kötetet. Jelenleg a zsűri gőzerővel dolgozik a pályázati írások értékelésén.

Online vetélkedőt hirdettünk családjainknak a Jóbarátok c. TV filmsorozatból. Most zajlik a 4. forduló. a verseny 5 fordulóból áll.

Meghirdettünk egy anyák napi meglepetés ötlet-börzét Várjuk tagjaink gyermekeinek, vagy felnőtt tagjaink anyák napi verseit, rajzait, kreatív meglepetéseit, ötleteit, amivel meglepik anyák napján édesanyjukat! Hisz anyukája mindenkinek van! Köszönteni meg mindenki fogja! Aki fotót vagy verset, egyéb ötletet küld az ajándékban részesül!

Küldési határidő április 30.

Radnainé Filep Ildikó, Debrecen



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár