KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Színekbe foglalt anyai melegség

2021. május 25.

A Klájó Adrián és Martinović Eleonóra összetételű zsűri döntése alapján ajándékozta meg a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete az Anyai melegség című képzőművészeti pályázatára beküldött munkák legügyesebb alkotóit. 

A felhívásra 250 egyéni és 3 csoportos gyermekrajz futott be a község valamennyi tanintézményéből. Az alkotásokat több napon át meg is lehetett tekinteni Topolya Község Művelődési Házának kiállítótermében, a tárlatot a díjkiosztó zárta. A szervezet vezetősége üdvözölte a rendezvényen megjelent gyerekeket és szülőket, Cservenák Kancsár Izabella, az igazgatóbizottság elnöke ismertette az eredményeket, reményét fejezve ki, hogy jövőre már ismét meg tudják szervezni a díjkiosztóhoz köthető művelődési műsort a községbeli gyerekek részvételével.

A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény ovisai közül Szloboda Liza alkotása lett az első helyezett, ő a Katica csoportba jár, Mogyorósi Csépe Anita szárnyai alatt. Második lett Rind Róza, aki Fekete Edit óvónő Alma csoportjába jár. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén Nyári Réka végzett, aki Nagy Mugosa Deabóra tanítványa, a pacséri Pacsirta csoport ovisa. Az 1–2. osztályosok közül Balassa Réka, a Csáki Lajos Általános Iskola tanulója, Budai Sinkovics Margit tanítványa lett az első helyezett, második a gunarasi Fodor Tea, Brezovszki Szuzana diákja, harmadik pedig Panić Csilla osztályának tagja, Kislinder Martin, a Nikola Tesla Általános Iskola tanulója. A 3–4. osztályosok közül a pacséri Moša Pijade Általános Iskola tanulója, Alács Varró Zsuzsanna diákja, Szél Hanna alkotását díjazták 1. hellyel, második lett a Nikola Tesla Általános Iskola tanulója, Cirok Csilla diákja, Újházi Enikő. A 3. helyen Molnár Csilla diákja, a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola tanulója, Bika Tünde Csenge lett jutalmazva. Elismerésben részesültek a speciális nevelési igényű tanulók is, első helyen Horvát Krisztina, másodikként Jakab Kristóf, mindketten a Nikola Tesla Általános Iskola, illetve Panić Csilla diákjai. Különdíjjal jutalmazták Juhász Hannát, a Nyuszi csoport, illetve Szalma Éva és Polyákovity Rózsa ovisát, a gunarasi Gyenes Eriket, Berec Gitta diákját, a bácskossuthfalvi Gáspár Kamillát, Molnár Csilla diákját, illetve a bácskossuthfalvi Kiss Tas Lászlót. A csoportmunkák közül a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola 1. b osztályosai nyertek, másodikok lettek az 1. a osztályosok, illetve harmadik díjban részesültek a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény Rókái, Zellei Mária és Ozorák Anita ovisai.

A nagycsaládos-szervezet apró figyelmességgel köszönte meg a helyszínt biztosító művelődési ház segítségét. Az ünnepélyes alkalmat megtisztelte jelenlétével Szatmári Adrián polgármester és a szociális ügyekkel megbízott tanácsadója, Mészáros Heléna. Szatmári Adrián az esemény alkalmából elmondta, hogy a civil szervezetek által megálmodott és lebonyolított rendezvények rendkívül fontos összetartó erővel bírnak Topolya számára – így a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete által kifejtett tevékenység is pótolhatatlan jelentőségű.

forrás: https://www.magyarszo.rs/



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS