KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Janiga József emlékkiállítás Párkányban

KCSSZ 2021. június 20.

A Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért program-sorozata keretében került sor Párkányban a Csemadok Házban  Janiga József Szülőföldtől a választott otthonig című emlékkiállítására.

A főszervezők egy rangos rendezvény-sorozat keretében nyitották meg Janiga József életjubileuma alkalmából szervezett emlékkiállítást.

Bauer Edit volt a kiállítás megnyitójának szónoka, aki nemcsak művészeti munkáját, de emberi helytállását is méltatta Janiga Józsefnek.

A kiállítás másik méltatója, kurátora volt a fiatal Méry Beáta képzőművész Somorjáról, aki ugyan nem ismerte a művészt, de számára nem csak a hallottak alapján, de munkái által is, értékes, több évtizeden keresztül munkálkodó értékes művészt ismert meg.

A 24 képet kiállító anyagban ott a szülőföldhöz kötődő időszak is, és a későbbi „választott haza, a széles horizontú Csallóköz” képei, de önportré is, melyen tekintetében is megpillanthatjuk az örökkévalóság csillanását”.

A kiállítás megnyitója előtt Hideghéthy Andrea, a SZAKC igazgatója megköszönte a Csemadoknak a rendezvény befogadását, közös szervezését, a vendégeknek a közreműködést, és örömét fejezte ki a fiatal reményt adó Méry Beáta közreműködésének.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

október 16.

10:00

Debrecenben, Simonffy utca 21.

VII. Kárpát-medencei Élő és online Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Esemény
Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

október 16.

14:00

Beregdéda, Kárpátalja

„Ablak a Világra”-olvasósarok megnyitó ünnepsége

Ünnepség
Kezünkben a Jövő Alapítvány

október 16.

10:00

Csíkszereda, Székelyföld

Régiós Találkozó

Találkozó