KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok júliusi beszámolója

2021. július 30.

A Gyermekbarátok és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös programján vettek részt a gyerekek, július 3.-án ahol a mentő szolgálat technikusa gondosan megmutatta, hogyan is néz ki egy mentőautó belülről és milyen feladatokat látnak el. Ezen kívül megmutatott két fajta műszert, amit ki is próbálhattunk, a tüdő (saturáció spo2) illetve szív ritmus mérést. A mentőautó sziréna hangja is ki lett próbálva. A legfontosabb tudnivalókat is meghallgathatja, hogyan kell cselekedni és mit kell tenni ha, bajban van valaki milyen számon érhetőek ők el.

Majd átsétáltunk a másik helyszínre, a Vöröskereszt székhelyére, ahol a gyerekek különféle sérülések esetére felvilágosítást kaptak, hogyan is kell bekötni a sebeket. Ki is próbálhatja mindenki, a kötszereket hogyan kell használni. A következő fontos dolog a gyerekek figyelme érdekében a saját elővigyázatosságára hívták fel a figyelmet.

Továbbá a jelen vírus helyzet elővigyázatosságáról is szó volt.

Miután mindezeket meghallgatták a gyerekek és a szülők, uzsonnával és vízzel kínáltuk őket miközben egy figyelemfelkeltő mesét nézhettek meg. Később pedig színezhettek a programmal kapcsolatos színezőket. De puzzle képeket is lehetett rakni, amit szintén erre az alkalomra készítettünk elő.

A programunkon végül 35 gyerek vett részt és néhányukat a szülő is elkísérte.

Meghívást kaptunk egy dupla szülinapi partira, ahol örömmel vettünk részt, hisz ők is minden rendezvényeinken, foglalkozásokon részt vesznek. Egy kis bűvészkedéssel és lufi hajtogatással kedveskedtünk a jelen lévő gyerekeknek.

A következő közös programunk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével ahol a gyerekek és szülők, szombaton 17.-én egy családi pikniken vehettek részt. Sajnos az időjárás kiszámíthatatlan így nem tudtunk a Népkertbe lemenni, de egyesületünk székhelyén a tágas udvar is elég helyet adott, hogy vidám eltöltött napunk legyen. A gyerekek és a szülők vidáman vették ki részüket a játékból. Többféle fajta ügyességi játék mellett zene és a tánc sem maradhatott el, ezenkívül az ejtőernyős játékot is örömmel próbáltuk ki. Mindeközben mindenkinek osztottunk ki vizet, majd sajtos kiflivel kínáltunk mindenkit. Folytattuk a játékot, a táncot és jól éreztük magunkat. A fáradhatatlan gyerkőcöket és szüleiket később euró krémes kenyérrel leptük meg. Végül a lufi fújás sem maradt el, amit a gyerekek haza is vihettek.

A következő időszak, a Szabadtéri nyári programunkra való felkészülés, ami három napos lesz.

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék