KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

VII. Családi- és Gyereknap

2021. augusztus 8.

Egy év kényszerszünet után újkenyér hava első napján vasárnap, ismét népes társaság gyűlt össze a padéi Innovációs Központ és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövegsége közös rendezésű hagyományos családi és gyermeknapján.

 

A családcentrikus rendezvényre az idén is sokan voltak kíváncsiak, közöttük kisgyermekes családok is, a Sövényházi tanyán élő különböző állatfajokra, amelyeknek egy részét tájainkon csak állatkertekben csodálhatnak meg. Ezek közül is a legnépszerűbbnek a két teve bizonyult, amit nemrég szereztek be a tanya tulajdonosai. A kétpúpúak laza eleganciával tűrték a simogató kezeket, olykor viszont a legváratlanabb pillanatban lepték meg talán egy kicsit túlzott közvetlenségükkel a látogatókat, akik ilyenkor az egyik pillanatban riadtan hátrahőkölve, a másikban viszont teli szájjal nevetve reagáltak a tevék ismerkedésére. A gyermekek örömmel ostromolták meg a részükre felállított légvárakat, a trambulint, s az arcfestők is alig győzték szebbről szebbre kipingálni a gyermekeket. A rekkenő hőségben a helybeli önkéntes lánglovagok vízsugárral locsolták a felfrissülni vágyó gyerekeket, fiatalokat és örökifjakat, de voltak, akik a tűző napsütés ellenére fociban méretkeztek meg egymással. Legtöbben mégis baráti társaságban, a bográcsukban rotyogó birkapörkölt mellett cseverésztek, természetesen kellő mennyiségű védőfolyadék elfogyasztása mellett.


Évről évre egyre többen látogatnak el rendezvényünkre. Vajdaság minden tájáról érkeztek családok, hogy egy kellemes napot töltsenek el a tanyán megrendezett kavalkádon. Az idén hetedik alkalommal megrendezett Családi- és Gyereknapunk látogatottságával elégedettek vagyunk. Reméljük, jövőre ugyanitt találkozunk, és még többen leszünk!

 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár