KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A boldog család idő előtti mennyország 

2021. augusztus 9.

A MARTFAMILY számos lehetőséget kínáló programjaként került sor a Szülői Akadémia beszélgetéssorozatra, melynek A boldog család idő előtti mennyország című panelbeszélgetésére augusztus 7-én a Komáromtól 15 kilométerre fekvő, festői szépségű település, Martos adott otthont.

 

 

Hideghéthy Andrea a Szövetség a Közös Célokért ügyvezető igazgatójának moderálásával három édesapa, Gável András, a Vasárnap.hu publicistája, Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke és Krúdy Tamás, újságíró, a Férfiak Klubja tagja beszélgettek a hagyományos család fontosságáról. A beszélgetés alatt megerősítést nyert, hogy a család a társadalom alapsejtjeként védelem a családot romboló gendersemleges tendenciákkal szemben, és a magyar közösségek számára az egyedül életképes jövő záloga.

 

A panelbeszélgetés résztvevőiről már a beszélgetés elején kiderült, hogy nem kizárólag elméletben fontos számukra a család. Mindannyian nagycsaládos apákként válaszoltak a Felvidék.ma szerkesztője által feltett, családokat érintő aktuális kérdésekre.

 

Pásztor Csaba által kiemelésre került, hogy fontosnak tartja a szülői mintát, amelyet azután a gyerekek átvesznek majd. „A szép beszéd és a jó példa mindenki számára ragadós” – állította a felvidéki nagycsaládosok vezetője, aki szerint, ha a társadalmi minták más családmodellt hangsúlyoznak, az is „ragadóssá” válik, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata Isten eredeti terve szerint.

 

A vendégek egyetértettek abban, hogy a szülői szerepek valóban változtak. Az apáknak érzelmi igényük lett, hogy a családban ne pusztán családfenntartókként legyenek jelen. A házastársak egymás iránti szeretetének jele lett az is, hogy át tudnak venni egymástól korábban csak anyai vagy kizárólag apai feladatköröket, ám ezzel nem lett kevésbé férfi az apa vagy nőiességétől megfosztott az anya.

 

A család védőzónát és puffert képez a társadalomban. Például egy rossz államban a család megőrzi a normalitás értékeit. Az egész LMBTQ-ügy is erről szól. Hiába folyik majd esetleg az iskolában az érzékenyítés, a család odahaza képes megadni az egészséges válaszokat az igazságról. A család ezeket a direkt befolyásolásokat felfogja. A házasság és a család nem egy érzelmi közösség pusztán, amelyben akkor is hűséggel ki kell tartani, amikor éppen valaki mást szeretne vagy nem könnyű benne szeretni” – magyarázta Krúdy Tamás.

 

„A gendersemlegesség diktatúrája ellen úgy kell tudnunk egységesen kiállni, hogy az képes legyen felmutatni a normális család értékeit” – húzta alá Gável András, a Vasárnap.hu publicistája, amely véleménnyel minden résztvevő egyetértett, kiemelve, hogy inkább kell példát mutatni a cáfolatok megfogalmazása mellett, mert a családban valódi erő van.

 

A Szülői Akadémia a KCSSZ és a Szövetség a Közös Célokért közös programjaként valósult meg.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék