KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap Csongrádon

2021. augusztus 29.

Hagyományosan ismét megrendezésre került a szokásos augusztusi rendezvény Csongrádon, ahol egy egész nap az egészségről, sportról, nagycsaládos találkozásról és identitás erősítésről szól.

 

A vajdasági Kolibri a Családokért Egyesülettel együttműködésben kézműveskedtek a gyerekek, pihentető lábmasszázst kaptak a szerencsések. Az Alma együttes szórakoztatta a közönséget, majd néptáncosok ropták. A nagymedencében családi vetélkedő zajlott, melynek nyertesei nagy dinnyéket, gyümölcsöket, müzlit kaptak. Finom limonádét, szörpöket, mézet, lekvárokat és más egészséges ételt kóstolhattunk meg egész nap. A fermentálás tudományával lettünk gazdagabbak. Köszönjük szépen Szatmáriné Anita! Tornáztunk vízben, szárazföldön, habpartiztunk a tűzoltókkal. Hogy egészségesek vagyunk-e? Megtudhattuk a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársaitól, sőt mindenféle jó tanáccsal is elláttak bennünket, ami a fizikális és mentális egészségünket óvja. Délután az erős embereké volt a terep, végignéztük versenyüket. Jókat beszélgettünk régen látott nagycsaládos barátainkkal.

 

Július végén egyesületünk a II.Bökényi Művészeti Napokon népi játszóházzal és kézműves foglakozásokkal vett részt. Augusztus közepén a Szent Rókus napi ünnepen a gyerekekkel és érdeklődőkkel hajpántot és karkötőt készítettünk, nyakba akasztható olvasót fűztünk puffasztott kukoricagolyókból.

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

január 01.

-
január 31.

Pályázati felhívás

Esemény
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

január 10.

-
január 30.

Beregszász

Ügyelők képzése indul Kárpátalján

Esemény
Kezünkben a Jövő Alapítvány

január 19.

-
április 3.

„Közös KINCSeink - család, közösség, lelki egészség” - PÁLYÁZAT

Esemény
Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS)